Véleménye szerint alacsony, vagy magas entrópiájú kulturában élünk? Véleményét indokolja is.
Figyelt kérdés
Házi dolgozat a főiskolán. Két mondatban kell válaszolni rá. A válaszokat köszönöm.2010. okt. 3. 11:45
1/5 anonim válasza:
Öhö... Amint megmondod, mi az, hogy "entrópia", máris válaszolok. :)
2/5 anonim válasza:
Az entrópia a rendezetlenség mértéke.
Véleményem szerint alacsony, bár minden viszonyítás kérdése. A kozépkorhoz képest mindenképp.
3/5 dellfil válasza:
Mivel manapság növekvőben van, - legalább is számomra annak látszik - a kulturális sokszínűség, ezért magas entrópiájú kultúrában élünk. Egyelőre szerintem még növekedni is fog az értéke.
Röviden ennyi. De ajánlom figyelmedbe például ezeket. Talán jók lesznek "ötlet generátornak".
Az utolsó két bekezdés érdekes szerintem.
(van benne egy mondat, amit hibásnak véltem: A Nap felszínének hőmérséklete a földinek hússzorosa.
Nem hibás. Csak Kelvinben számolt. /300K Föld, 6000K Nap/)
dellfil
4/5 anonim válasza:
Olvastam, hogy az idő az entrópia függvénye.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönök minden segítséget!
2010. okt. 4. 10:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!