Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a hidrogén-szulfid és a...

Mi a hidrogén-szulfid és a salétromossav reakcióegyenlete?

Figyelt kérdés
Házi feladatnak kaptuk, hogy nézzünk utána a hidrogén-szulfid és a salétromossav reakcióegyenletének. Utána is néztem, kezdtem a tankönyvekben való kereséssel, de egyikben sem találtam, pedig jópárat végignéztem, pl. Mozaikos, OFI-s stb. könyvek. Aztán megpróbáltam rákeresni a neten is, először a vegyjelekkel történő kifejezésekkel, majd pedig a magyar és angol elnevezésekkel. Mindössze 1-2 találat volt, amit relevánsnak mondanák. Ha a salétromossavat kicserélem salétromsavra, arra már több találat van, de ugyebár nem ez volt a kérdés. Ilyen kevés találat mellett inkább további megerősítést keresek, ezért kérem, aki tudja az egyenletet, az ossza meg velem, és lehetőleg azt is, hogy honnan származik az információ. Köszi előre is!

2023. jan. 3. 19:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

#9-es vagyok.

Valóban, sajnos a videót elnéztem. :/

2023. jan. 5. 15:47
 12/12 anonim ***** válasza:
16%
H2S+HNO2=NH3+SO2 (asszem)
2023. jan. 7. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!