Biztosan jól mértek? És a végtermék, a kefír értékei vannak megadva? És nem az alapanyag? A kefírben állítólag 4,5g cukor van 100 grammonként.
Egy keserű kávéba ha egy zacskó (5g) cukrot beleteszek, édes lesz tőle. A kefír meg savanyú. Hihetetlen, hogy 4,5 g cukor lenne 100g-onként benne. Még az is kétséges számomra, hogy az alapanyag 100g-jában lenne ennyi cukor. Hát még a savanyított termékben.
Pl.:
Ha ittál már latózmentes tejet, azon határozottan lehet érezni egy édes ízt, pedig nem adnak hozzá cukrot.
Ez azárt van, mert a laktózt nem eltávolítják, hanem csak elbontják.
A laktóz nem édes, egy galaktózból és glükózból álló diszaharid. A laktózmentesítés során szétdarabolják, az így felszabaduló glükóz azaz szöllőcukor viszont édes ízt ad.
A kefíredben nem édes cukrok vannak.
"A tej természetes szénhidráttartama kb. ennyi. Nem megcukrozták."
Az, hogy a tej laktóz tartalma ennyi, azzal nem vitatkoznék. Az rendben lenne. De ez NEM tej!
Ez egy savanyított tejtermék. Mitől lesz savanyú a kefír, ha nem attól, hogy a lactobacillusok a laktózból tejsavat csinálnak?!? De akkor erről a 4,5 g-os szintről miért nem csökken a "cukortartalma" a tejnek, ha kefír lesz belőle. Sajnos nem lettem okosabb egyik választól sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!