Balatonon van olyan hely ahol mínusz 7-8-nál nincsen hidegebb általában télen?
Nézem ezt a térképet ez alapján, a Balatonnál is lehet mínusz 12-15.De gyakorlatban el tudom képzelni, hogy ez inkább mínusz 7-8.
Már csak azért is mert én is -18-as zónában vagyok, de itt gyakorlatilag már 6-8 éve nem volt ilyen és általában megáll a -10nél az is csak évente párszor
A kérdés értelemszerűen abból fakad, hogy az óceán közeli térségeknél, ez nagyon is meg figyelhető, hogy nem tudnak lehűlni, úgy a közeli helyek mivel a tenger hője megvédi tőle
Vajon a Balaton is tud adni valami ennél nyilván gyengébb, de mérhető védelmet a környező helyeken?
Igazán annak tudnék örülni, ha előbb megértenénk az olvasottakat, és utána reagálnánk - arra.
Nem gondolok a tihanyi félszigetre, az egy szárazföld. Konkrétan a félsziget mellett húzódó árokra gondolok a vízben, amely e helyen eléri a 11 métert is, miközben a Balaton mélysége jellemzően 2-3 méter, ritkán 4-5. Az állítás az volt, hogy a Balatonon van olyan hely, ahol nemhogy általában, de soha nincs -7 fok vagy hidegebb. És ez ebben az árokban van.
Nem irtam bocs
Szarazfoldre gondoltam, növény ultetes miatt
Kb - 7 a legalja amit elviselnek, ha van olyan hely ahol max 10 evente VAn ennel hidegebb akkor az erdekes lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!