Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A zöld szemes ostorost hogy...

A zöld szemes ostorost hogy kell rendszertanilag besorolni?

Figyelt kérdés
már teljesen belebonyolódtam ,mert mindenhol máshogy írják.egyik helyen az ostoros moszatok ,másik helyen az egy féle magvúak törzsébe tartozik.valaki írja le légyszives ,mert nem értem.
2010. szept. 29. 18:29
1 2
 11/13 anonim válasza:

Ok,rosszul fogalmaztam, amikor azt írtam, hogy egysejtű állatok, olyan azonban h állati egysejtűek biztosan van. ( protozoa vagyis állati jellegű egysejtű mint pl. a zöld szemesostoros)És valóban ez a besorolás bonyolult dolog, abban is igazatok van h domén: eukarióták birodalma.

Mi 9. osztályban tanultuk ezt, éppen ezért arra következtettem, h a kérdező is középsulis. Középiskolai szinten nem mennek ilyen bonyolultan bele a dolgokba, csak próbáltam vhogy leegyszerűsíteni és jobban kategorizálni, hát sajnálom ha nem sikerült.

Egyébként tényleg az a legjobb, ha megkérdezed a tanárod, ő biztosan tud ebben segíteni.

2010. szept. 30. 22:22
 12/13 A kérdező kommentje:
tyűha :D köszi a válaszokat. :D látom ti is mind máshogy tudjátok. de azért köszi :)
2010. okt. 15. 14:19
 13/13 anonim válasza:

Vannak az EGYSEJTŰ EUKARIÓTÁK.

Az egysejtű eukariótákon belül vannak az OSTOROS EGYSEJTŰEK.

Az ostoros egysejtűek közé tartozik a ZÖLD SZEMESOSTOROS.

Az EGYFÉLE MAGVÚAK, szintén sz egysejtű eukariótákhoz tartoznak, de nem az OSTOROS EGYSEJTŰEKHEZ.

Egysejtű eukarióták országa:-ostoros egysejtűek törzse

pl.: zöld szemesostoros

-egyfélemagvúak törzse

-kétfélemagvúak törzse

2012. okt. 25. 20:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!