Miért van az, hogy az emberre sokkal több betegség leselkedik mint az állatokra?
A legjobb megelőzés mindenre a halál...
Ha a farkas meghalt egy lábtöréstől, mert nem tudott vadászni, akkor nem lehet rákos.
Amúgy a jelenleg vezető betegségek az embernél mind krónikus betegségek, amik a kor előrehaladtával jelentkeznek. (Szemben a fertőzőekkel, amik régen a fiatalabbakat sújtotta. Pl gyermekbénulás) Magas vérnyomás s társai nem a huszonévesek köt a gyakori, hanem az idősek közt. S mivel egyre több az idős, mert egyre megasabb az élettartam, egyre több a betegség.
+ A legtöbb állat nem is él olyan sokáig, hogy időskori betegségei legyenek.
Pl egy macska nem él annyi ideig, hogy elromoljanak a fogai. Nekem 50 év alatt elromlottak.
Nincs ideje izületi kopásokra, érelmeszesedésre, stb. 10 éves koromban nekem sem voltak ilyen gondjaim.
Ezen pedig már én is gondolkoztam sokszor!!
Mi, emberek 1-3 havonta elkapunk egy felsőlégúti fertőzést, míg az állatok nem. Például a rendszeresen sétáltatott, futtatóba, kutyapanzióba vitt kutyák sem kapnak el nyavalyákat, vagy ritkán.
Illetve az idős állatok is egészségesebbek zömében, mint egy 30 éves ember.
"Mi, emberek 1-3 havonta elkapunk egy felsőlégúti fertőzést"
Max az ovisok. Én mióta nem vagyok iskolás, simán átvészelek egy telet bármiféle megfázás s hasonló nélkül.
9
Nagyon-nagyon sokan vagyunk, akik 1-3 havonta kapunk el felsőlégúti fertőzést, "megfázás"-nak csúfolt nyavalyát. Mondjuk az emberek 50-70%-a tuti. Míg a rendszeresen szocializálni vitt kutyák töredéke kap el dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!