Nekünk anno Keszthelyi azt mondta matmódon hogy nincs kiterjedésük, minden szórási kísérlet azt mutatja, hogy pontszerűek, nincs további belső szerkezetük.
Perszer itt el lehet vitatkozni azon hogy mit is jelent az hogy pontszerű,de olyan értelemben, hogy nincs belső szerkezetük, pontszerűnek tekinthetőek.
Én is úgy tudom, hogy pontszerű. Még ha bizonyos elméletekkel nem is egyeztethető össze. Mérési úton kimutatni értelemszerűen kizárt.
"Van kiterjedése, ezért is mondható részecskének"
Nem ezért. Azért részecske, mert viszonylag jól lokalizálható. Ha egy részecske egyetlen, kiterjedés nélküli pontba lokalizálható, akkor is részecske.
"10^−18 méter az elektron sugara. Középsulis függvénytáblázatból néztem ki neked."
Az enyémben 2,817·10^-15 méter szerepel, de ez a "klasszikus elektronsugár", klasszikus elektrodinamikai úton van levezetve, semmi modern fizikai fejleményt nem vesz figyelembe.
Mekkora valójában?
Van konkrét határfelülete?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!