Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Bizonyítsátok be nekem, hogy...

Bizonyítsátok be nekem, hogy a Föld kerek?!

Figyelt kérdés

Bizonyítsa már be nekem valaki, hogy a Föld kerek! Mert én még nem láttam úgy. 30.000 m-re kellene fölmenni, hogy objektíven lehessen látni, úgyhogy olyan fotókat ne küldjetek, amik az űrből vannak fényképezve, mert oda csak NASA engedéllyel lehet felmenni, a Photoshop pedig a NASA-é.

Amikor is a Balatont hosszában átlézerezték, miért nem görbült meg a fény. Vagy amikor a tengeren a horizonton a hajó eltűnik de távcsővel utánanézel, miért jön vissza. Nem eltűnnie kellene?

2022. okt. 29. 17:40
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%

Nézz ki az ablakon nyugat felé!

No, látod az Eiffel tornyot?

Na ugye hogy nem, mivel a Föld kerek, a torony pedig pont lefelé áll!

2022. okt. 29. 17:49
 2/32 Szirty ***** válasza:
100%
jujj
2022. okt. 29. 17:59
 3/32 Szirty ***** válasza:
100%
Az oktatás és a gondolkodás együttes diadala...
2022. okt. 29. 18:00
 4/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez már fárasztó, bizonygattam én már annyit. Bizonyítsd be te az ellenkezőjét, ha tudod. Amúgy nem kerek, hanem gömb, pontosabban geoid alakú.
2022. okt. 29. 18:20
 5/32 A kérdező kommentje:
Kérdésemet több, mint fél órája kiírtam, erre csak 4 válasz érkezett, amelyből kettőt ugyanazin ember írt. Ennyire értékelik alul az emberek az űrt. Szomorú ez. A holdraszállás alatt is mindenki azt az ostoba bitliszt, vagy mi a fenét hallgatta. A hold, megvan, a bitlisz, sehol. Nagykülönbség!
2022. okt. 29. 18:25
 6/32 anonim ***** válasza:
0%

Az Eiffel-tornyot nem azért nem lehet látni, mert a föld gömbölyű, hanem mert sötét este van.

Az ilyen zseninek is csak gratulálni tudok.

2022. okt. 29. 18:25
 7/32 A nagy Levin ***** válasza:
100%
A föld nem kerek, hanem geoid alakú. Ha az ellenkezőjét állítod, bizonyítsd be.
2022. okt. 29. 18:28
 8/32 qkker1 ***** válasza:
100%
Alkeszosz te vagy?
2022. okt. 29. 18:48
 9/32 Szirty ***** válasza:
100%

"...erre csak 4 válasz érkezett"

Ha elhinném hogy a kérdésed mögött őszinte (tudatlan) érdeklődés van, akkor megkérdezném hogyan tudtál elmenni sok ezer bizonyíték mellett ami a kérdésedet okafogyottá tenné.

2022. okt. 29. 18:52
 10/32 anonim ***** válasza:
100%

Mivel körbe lehet repülni úgy, hogy sehol nem látod a szélét, nem ütközöl üvegfalba. Ha hajóval mégy, akkor nem esel le a szélén. Mivel a gömbnek nincs széle.

A téridő görbülete maga a gravitáció. Ez minden nagyobb testet (bolygókat, csillagokat) gömb alakúvá tömörít össze. Minden bolygó és csillag gömb alakú. Miért lenne pont a Föld nem az? És hogy alkották volna meg a fizikai törvények a lapos korong alakú Földet?

Oké, vegyük úgy, hogy összeesküvés a gömb Föld. Az viszont nem reális, hogy az összes hajós, tengerész, pilóta, mérnök, földmérő, utazó, kalandor, fizikus, stb, szóval az emberiség jelentős része mind téved. Vagy mind be van avatva, de senki sem szólta még el magát.

2022. okt. 29. 19:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!