Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az egyenlítői területeken...

Az egyenlítői területeken később megy le a nap (este) mindig?

Figyelt kérdés
Afrika környéken stb…

2022. szept. 29. 17:35
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszi! Igen, logikus is, de nem gondoltam bele igazán, hogy van…
2022. szept. 29. 20:19
 12/22 TappancsMancs ***** válasza:

"Vietnám-ban nem éreztem..."

Le is tud... Nyilván ez nagyon változó még Afrikán belül is. A mi rövid éjszakás nyarainkhoz képest több idő van rá és van ahol tényleg hideg. Okéd van ahol nem annyira. Aha. Etiópiában meg télen napközben 30 fok van és reggelre akár fagyhat is vagy "csak" 10 fok van.

2022. szept. 29. 21:15
 13/22 sadam87 ***** válasza:
100%

Persze, mert Etiópia átlagmagassága van vagy 2000 méter.

Egyébként amit írsz a sivatagra igaz, a közvetlen Egyenlítő környéki területekre (trópusi esőerdők övezete) nem nagyon. Mivel az éjszakai lehülés mérékében elsősorban nem az számít, milyen hosszú az éjszaka.

2022. szept. 29. 21:20
 14/22 anonim ***** válasza:
0%
Sadam szférikus csillagászati tudása odáig tart, hogy elő tudja keresni a napkelte és napnyugta időpontokat interneten, szóval ilyen ügyben nem érdemes rá hallgatni.
2022. szept. 29. 21:38
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Bár most látom, hogy nem írt semmit. Szokás szerint megvárta, hogy más megválaszolja a kérdést, majd ügyesen egyetért vele.
2022. szept. 29. 21:50
 16/22 TappancsMancs ***** válasza:

13/ sadam87

Persze csak erősen volt szó Afrikáról és a kérdésben is ki van emelve és Etiópia egy példa volt. De a kérdezőnek persze még jól jöhet egy kis többlet infó a kérdéséhez, merthogy Afrikában nagyon sokféle klíma és időjárási régió van, több környezeti okból is (láds sadam).

Viszont az esőerdő amúgy is területi arányban kevés Afrikában, most nem keresek térképet ... de :) itt van a térkép, szóval annyira sok esőerdőjük nincs, mint esetleg gondolná az ember.

[link]

Itt egy részletesebb térkép amin az elsődleges erdők (eredeti érintetlen őserdő) és a másodlagos ültetett, visszapótolt erdők is ott vannak.

[link]

Meg ott a Szahara északon ami önmagában is nagy terület és ott is az éjszaka hideg tud lenni bár ott sem állandóan hideg, de éjszaka lehet néha fagypont alatti is (azért az ritkább). Egyiptomban is a téli éjszaka lehet simán 10 fok, van ahol ennek is a fele, vagyis egy kabát már igencsak jól jöhet. A hegyekben meg Afrikában is nyilván akár a hóhatár fölött is lehetne nézni és ott is hidegebb.

2022. szept. 30. 09:06
 17/22 TappancsMancs ***** válasza:
15/ Azért egyszere nem tudunk válaszolni és én is van, hogy akár ugyanazt amit már írtak megerősítésnek leírom újra. Szerintem ez is jóljöhet. Néha volt már, hogy az oldal két választ teljesen azonos időpontra jegyzett, de nagyon ritka eset.
2022. szept. 30. 09:09
 18/22 anonim ***** válasza:

Csakhogy jelen esetben szó sincs erről, hanem sadam szándékosan megvárta, hogy valaki válaszoljon, majd leírta, hogy igen, úgy van.

Nem tudom minek ülsz fel neki.

2022. szept. 30. 09:15
 19/22 TappancsMancs ***** válasza:

Szerintem ezt hagyjuk..

Meg kérdező, hogy nehogy félreértsed - azér Afrika általában inkább meleg, csak aki oda utazik, vagy igazából bárhova is érdemes a konkrét helyi időjárást megnézni és az éjszakait is. Kellemetlen meglepetés lehet egy 10-15 fokos este Egyiptomban, ha valaki nem vitt csak rövidujjú pólókat. Itt egy video Kairóról, ahol este láthatóan pulcsikban járkálnak, meg kabátokban és mellényekben (a helyiek is).

https://www.youtube.com/watch?v=hTFLaZpmuLY

2022. szept. 30. 09:50
 20/22 sadam87 ***** válasza:

Na ja, arányaiban nem olyan nagy részét borítja esőerdő, de az Egyenlítő környéki területeket nagyrészt igen.

A 14./15./18. válaszolóval meg ne törődj, egy barlangi troll, akinek az az egyik kedvelt szokása, hogy engem próbál ekézni. (Vagy ha mégis, arra kérlek, jelentsd a moderátoroknak.) Ez mondjuk abból is látszik, hogy miközben engem vádol azzal, hogy nem válaszoltam a kérdésre, ő meg sem próbálkozik ezzel. Azért ez ismerjük el, szép teljesítmény. 🤣🤣🤣

2022. szept. 30. 17:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!