Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ohm törvényéből lehet derivált...

Ohm törvényéből lehet deriváltat számolni?

Figyelt kérdés
Vagy ez így értelmetlen kérdés, lényegében azt szeretném tudni,hogy pl egyetemen(mérnöki) milyen mélységben tanulják ezt az ohm törvényt
2022. szept. 29. 12:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ipari automatikával foglalkozom, rendszer közeli programozás, beágyazott rendszerek, speciális szabályzások stb. Hogy mennyire kell komoly matek fogalamam sincs, ami ide kell azt tudom, és nekem "természetes", nem tudom másnak mennyire "komoly".
2022. szept. 29. 17:46
 12/15 A kérdező kommentje:
Ez lényegében PLC?
2022. szept. 29. 17:47
 13/15 anonim ***** válasza:
Részben PLC, részben egyedi rendszerek, részben mikrokontrollerek (meg ezek tetszőleges vegyítékei) volt már olyan, hogy nagy sebességű diszkrét intergált áramköröket használtunk, de van FPGA, és rengeteg relé. De ehhez társul sokszor mérés, és a mérési adatok feldolgozása, kiértékelése.
2022. szept. 29. 17:49
 14/15 A kérdező kommentje:
Az mennyire valid,hogy középfokú PLC programozót nem alkalmaznak mint 'programozó' és ehhez kelle a mérnöki?
2022. szept. 29. 17:51
 15/15 Kólauborkával ***** válasza:
100%

8#-al abszolút egyet értek, a szakmai tárgyakat élveztem, olyat tanultam, ami érdekelt, de a töltelék tárgyak….mikro-makroöko, közg 1-2, tesi (sportoltam is egyèbként)… utáltam az összeset.

Én VER-es vagyok, én is tanultam PLC programozást, úgy nagyjából emlékszem is rá, viszont én nem mérnöki pozícióban dolgozom, a szerelés most még jobban vonz, és egyelöre jobban is fizet, mint a felkínált mérnöki pozíciók.

2022. szept. 29. 19:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!