Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ohm törvényéből lehet derivált...

Ohm törvényéből lehet deriváltat számolni?

Figyelt kérdés
Vagy ez így értelmetlen kérdés, lényegében azt szeretném tudni,hogy pl egyetemen(mérnöki) milyen mélységben tanulják ezt az ohm törvényt
2022. szept. 29. 12:38
1 2
 1/15 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Itt megtalálod az Ohm törvény differenciális alakját:

[link]

2022. szept. 29. 12:49
 2/15 A kérdező kommentje:
Úristen köszönöm :)
2022. szept. 29. 12:55
 3/15 anonim ***** válasza:
Meg van olyan eset amikor pl. időben változó rendszert nézünk és kénytelenek vagyunk idő szerint is deriválni, hát az is egy érdekes móka. Pl. egy pontban az ellenállás függ a feszültségtől és az időtől (tipikusan emberi test amikor áramütés éri, egy nagyon durván nem lineáris, időfüggő rendszert kapunk).
2022. szept. 29. 17:16
 4/15 A kérdező kommentje:
Pl van intergálás is OHM törvényében? :)
2022. szept. 29. 17:20
 5/15 anonim ***** válasza:
Ld. első válasz. Ott van a diferenciális és integrális alak. Léteznek az elosztott paraméterű hálózatok (tipikusan pl. egy mikrohullámú hullámvezető ilyen) na ott van minden féle alak, hogy egyszerűbb legyen vele számolni. De tényleg nagyon szuper anyag amit az 1-es linkelt. A felét már elfelejettem, pedig tanultuk és ebből 5-öm is volt.
2022. szept. 29. 17:22
 6/15 A kérdező kommentje:
Nézegetem, és azon gondolkozom,hogy egy villamosmérnök ezeket mindig használja? :O gondolkodom nagyon a mérnökin :D de így elsőre eléggé elrettentő ez :D
2022. szept. 29. 17:29
 7/15 anonim ***** válasza:
6: Nekünk meg kellett tanulni, mert ez még az "eleje" és van aki használja, van aki nem. Egyébként abszolut nem vészes, mert ha egyszer megérti az ember akkor nem olyan illyesztő. Meg kell tanulni hozzá a matek alapját. Aztán fog menni. Akik meg nem használják elfelejtik, de az alapelvek megmaradnak és ha kell elő lehet rántani.
2022. szept. 29. 17:31
 8/15 A kérdező kommentje:
Villamosmérnök vagy? :) ha igen, neked mi volt a legnehezebb a szak elvégzésében? :)
2022. szept. 29. 17:33
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
8: Igen az vagyok. Mi volt a legnehezebb? Azok a "töltelék" tárgyak amik abszolut nem estek a támába (nem tudom mostanság van-e ilyen), de volt közgazdaságtanunk. Na abból majdnem megbuktam. Volt valami gazdaság ismereti tárgy (sose értettem, két km volt a címe) na abból is majdnem buktam.
2022. szept. 29. 17:35
 10/15 A kérdező kommentje:
Milyen területen dolgozol, ha publikus? :) és a területedhez van valami komolyabb matematika tudásra szükséged? :)
2022. szept. 29. 17:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!