Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lineáris algebra fogalmak?...

Lineáris algebra fogalmak? (Többi lent és képet is mellékeltem)

Figyelt kérdés

[link]

Ezeket a feladatokat csináltam meg és nem nagyon vagyok bennük biztos, de ellenőrizni nem tudom magamat, mert nincsenek megoldások mellékelve. Akár csak az egyik feladathoz is nagyon örülnék egy rövid magyarázatnak, mert akkor tudnám magam ellenőrizni.

2022. szept. 28. 12:57
 1/4 steven95 ***** válasza:
100%

c, hamis, mert a magtér és képtér dimenzióinak összege egyenlő a kiindulási tér dimenziójával. 2+2 nem egyenlő 3

i, abban az esetben ha ugyanazon tér között hatnak.

q, igaz is meg nem is, bár biztos hogy igaz választ vár, ilyen a forgatás. A lényeg hogy ne olyan nem nullvektor ami önmagának skalárszorzata, ilyen egy nem-180fokos forgatás. És miért nem, hátha megengedünk komplex sajátvektorokat...

2022. szept. 28. 14:38
 2/4 steven95 ***** válasza:
100%
*sajátértéket. Röviden: igaz, csak túlbonyolítottam :)
2022. szept. 28. 14:40
 3/4 anonim válasza:
100%
x pedig nem igaz, mert a leképezés rangja a képtér dimenziója, a hasonló mátrixok pedig ugyanazt a lineáris leképezést adják, csak másik bázisban.
2022. szept. 28. 15:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. szept. 29. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!