Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Gáz egy matematika bsc után...

Gáz egy matematika bsc után nem érteni az algebra, számelmélet, gráfelmélet területekhez?

Figyelt kérdés

Az analízis, geometria irányába fordultam inkább, gimiben viszont megszoktam, hogy amit leadnak matekból, azt mind tudom. Na itt nem ez a helyzet.

Tudom, tudom, ez nem kifejezetten természettudományos kérdés, de az itteni emberek véleménye érdekel.

2022. márc. 26. 07:39
 1/3 anonim ***** válasza:
91%
Nem gáz. Én külföldön végzem a szakot, nálunk a számelmélet kötelező tárgy, de az algebra és a gráfelmélet csak kötelezően választhatóak. Az algebrát pont felvettem, mert érdekel, de ha valaki parciális differenciálegyenleteket csinál helyette, akkor elvégezheti a szakot anélkül, hogy hallana a Galois elméletről. A modern matematika elképesztően nagy, és 3 év alatt ember nem tudja minden szegletét megismerni.
2022. márc. 26. 09:52
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Addig nem gáz, ameddig nincs rá szükséged.
2022. márc. 26. 11:53
 3/3 anonim ***** válasza:
76%

Érteni és nem érteni nagyon sokféleképpen lehet. Aki egy tudományterületet aktívan kutat (és eredményesen), annak illik némi gondolkodás után megérteni bármely közlést s témában. Aki megtanulta, de nem aktív benne, annak illik tudnia, hová kell nyúlni, ha mégse értette a közlést. A többi (matematikai) területhez pedig a művelt területhez való közelsége szerint illik tudnia a lényegi összefüggéseket, de nem feltétlenül fogja tudni levezetni egy tétel bizonyítását.

Általában is érvényes, aki egy tudományterületet alaposan művel, az elég sok mindent tud a környezetéről, de még más területekről is. Ez egyszerűen az agy működése miatt van. Olyan nincs, hogy szigorúan egy szűk területről tudunk mindent, a többiről meg lényegében semmit. Az ne mműködik.

2022. márc. 26. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!