Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha a holdon a kezedből elenged...

Ha a holdon a kezedből elengedsz Valamit, akkor mi történik azzal a tárgyal? Egyik barátom akinek két diplomája van és okleveles szakközgazdász, azt állítja, hogy elkezd lebegni én pedig azt mondom hogy leesik mivel gravitáció van a holdon is!

Figyelt kérdés
Most akkor kinek van igaza? Mert szerintem nagyot téved de nem akarja beismerni! Nyilvánvalóan lassabban fog leesni de leesik hiszen gravitáció van mint minden bolygón és csillagon, ez a tömegvonzás törvénye nagyon egyszerű szerintem! Erre ő azt mondja hogy a hold, az nem bolygó!
2022. aug. 30. 22:03
1 2
 11/19 Tislerics Máté ***** válasza:
100%

Erről a kérdésről ez a videó jutott eszembe:

https://www.youtube.com/watch?v=llimn0Y4BRg&ab_channel=T%C3%..

siralmas...

2022. aug. 31. 08:23
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Közöld vele, hogy gravitációja nem a bolygóknak van, hanem minden anyagnak. A gombostűfejnek is. Csak értelemszerűen kisebb, mert a gravitáció a tömegtől függ.

Ha ezt nem fogadja el, ne beszélgess többé a barátoddal fizikáról. Nem érdemes.

2022. aug. 31. 10:25
 13/19 TappancsMancs ***** válasza:
100%

Elég a Youtube-on mutatni neki néhány holdsétás videót. Ha maguk az űrhajósok nem szállnak el vagy nem lebegnek, akkor van gravitáció, ami érvényes az űrhajósokra, a leszálló egységre, a Hold autóra, a Holdon elhelyezett tárgyakra és akár egy bármilyen tárgyra is. A gravitáció itt a Földön sem válogat ember és tárgyak között és a Holdon sem.

Video linket nem csatolok mert simán találsz.

2022. aug. 31. 10:30
 14/19 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Érdemes lehet megkérdezni, hogy szerinte mi a külömbség a Hold és a Föld között? Gravitáció szempontjából. Vagy, hogy attól mert a Hold kisebb mint a Föld, attól miért ne lenne ott gravitáció?
2022. aug. 31. 10:33
 15/19 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Nálunk is kaptak diplomát csodalények, pedig müszaki vonalon tanultam….

Én a saját érdemjegyeimre büszke vagyok, a 3-ra, 4-re és 5-re is, mert mindent a fejemböl csináltam, szemben pár emberrel akik inkább a telefont használták… lehet a barátod is ilyen csodalény, kivéve, ha bölcsész, akkor megbocsátunk neki.

2022. aug. 31. 11:48
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Összekeveri a légkört a gravitációval. Ha nem lenne ott gravitáció, akkor minden "felesne" a Földre.
2022. aug. 31. 15:04
 17/19 TappancsMancs ***** válasza:
100%
16/ Jó meglátás. :) Szinte biztosan összekeveri.
2022. aug. 31. 15:13
 18/19 NTBS ***** válasza:
100%
Leesik, csak több idő kell.
2022. aug. 31. 15:37
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Olyannyira leesik, hogy a híres "toll vs. kalapács" leejtési kísérletet is elvégezték ott, és légkör hiányában működött is.
2022. szept. 3. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!