Ha a holdon a kezedből elengedsz Valamit, akkor mi történik azzal a tárgyal? Egyik barátom akinek két diplomája van és okleveles szakközgazdász, azt állítja, hogy elkezd lebegni én pedig azt mondom hogy leesik mivel gravitáció van a holdon is!
Erről a kérdésről ez a videó jutott eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=llimn0Y4BRg&ab_channel=T%C3%..
siralmas...
Közöld vele, hogy gravitációja nem a bolygóknak van, hanem minden anyagnak. A gombostűfejnek is. Csak értelemszerűen kisebb, mert a gravitáció a tömegtől függ.
Ha ezt nem fogadja el, ne beszélgess többé a barátoddal fizikáról. Nem érdemes.
Elég a Youtube-on mutatni neki néhány holdsétás videót. Ha maguk az űrhajósok nem szállnak el vagy nem lebegnek, akkor van gravitáció, ami érvényes az űrhajósokra, a leszálló egységre, a Hold autóra, a Holdon elhelyezett tárgyakra és akár egy bármilyen tárgyra is. A gravitáció itt a Földön sem válogat ember és tárgyak között és a Holdon sem.
Video linket nem csatolok mert simán találsz.
Nálunk is kaptak diplomát csodalények, pedig müszaki vonalon tanultam….
Én a saját érdemjegyeimre büszke vagyok, a 3-ra, 4-re és 5-re is, mert mindent a fejemböl csináltam, szemben pár emberrel akik inkább a telefont használták… lehet a barátod is ilyen csodalény, kivéve, ha bölcsész, akkor megbocsátunk neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!