Miért kísérleteznek műanyagevő baktériumokkal? Ez teljes hülyeség, a baktérium nem tud nem kiszabadulni ipari méretekben. Gombákkal vagy gilisztákkal kéne kísérletezzenek legfeljebb, de baktérium mégis miért?
"baktérium nem tud nem kiszabadulni ipari méretekben"
Nem kell sehova kiszabadulni, a szeméttelepeken viszont el tud szaporodni, akár tonnaszámra.
érdekes láncolat fog ebböl kialakulni, jönnek majd a müanyagevö baktériumok elleni védöbevonatok vagy adalékok, amik új lebontó mechanizmusok kifejlesztését hozzák magukkal, és így tovább.
Sokkal aktuálisabb ezzel kapcsolatban az a kérdés, hogy milyen egyéb szénláncokat bontanak még ezek az enzimek és baktériumok, mennyire specifikusak csak müanyagokra, és hogy nem emésztenek-e fel más, élölényekben meglévö szénláncokat, egyéb anyagok széntartalmát, stb.
Szélsöséges hasonlat, de ügye nem lenne jó egy Alien-testfolyadék hatású anyagot létrehozni, ami válogatás nélkül bontja a szénláncokat, ezzel minden szénlánc tartalmú dolgot tönkre téve, ide értve pl. a lipidek szénláncait, amik ügye a sejthártyát is alkotják.
Azért szerintem sem alaptalan a kérdés. A modern területekre egy ilyen nem lenne jó ha elszabadul. Állandóan fertőtleníteni kellene minent, illetve sokmindent. A számítógépet, billentyűzetet, mobilt, villanykapcsolót és a ruhák fele tartalmaz műanyagot, az italos flakonok otthon és az üzletekben, az autó műszerfala, ... felsorolni is hosszadalmas mennyi kárt tehet.
Szerintem is okozhat nagyon nagy gondot.
Lehet valamit jól és rosszul használni. Nem feltétlenül a baktériummal van baj, sokkal inkább az emberi tényezővel. A nukleáris energia is rendkívül veszélyes, nem látod, nem érzékeled, mégis garantáltan megöl. De ennek ellenére használják. Csak oda kell figyelni, jobban, mint egy elem energiájára, ez a kulcs.
A helyzet az, hogy a természet teszi a dolgát, az embernek azonban szándéka, akarata van, és az ezt a helyzetet befolyásolja. Ugyanakkor az ember nem szereti elismerni felelősségét, rögtön bűnbakot keres. Nem érdemes.
"Nem kell sehova kiszabadulni, a szeméttelepeken viszont el tud szaporodni, akár tonnaszámra."
Te teljesen idióta vagy? Persze hogy el tud szaporodni, ez a baj. A baktérium nem áll meg a szeméttelep határán, hanem bemegy a konyhádba és megeszi az összes eszközödet, az ablakodat, és szétesik a házad és az autód is.
"Csak oda kell figyelni, jobban"
A kérdés arra vonatkozott, hogy lehetséges-e? Szerintem nem, nem lehetséges odafigyeléssel megálltani, ez teljes hülyeség. De ha valaki tud valamit, amit én nem, akkor álljon elő vele, vagy mutasson valami értelmes cikket erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!