Hogyan működik a kloákás állatok pénisze?
Ez a téma számomra is mindig nagy talány volt - pedig biológia érettségim is van!
Nem lehetséges, hogy úgy a sperma átadása egy nyálas összecsókolózáshoz hasonlóan történik, péniszszerű anatómiai képlet megléte nélkül?
Több verzió van.
Madaraknál van protrudens és non-protrudens phallos, az első hasonlít jobban az emlősök merevedéséhez, a másik csak mint egy kis billentyű "kilöki" a spermát.
Mindkettő testfolyadékkal telik, vagyis "merevedik", de ez ne vér, hanem nyirok.
A kakasoknak, galamboknak ondódombjuk van (azaz non-protrudens), kacsák jellemző, dugóhúzó formájú a párzószervük (protrudens).
Hüllőkről nem tudok nyilatkozni, de úgy hallottam, hogy például a kígyóknak kettős.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Találtam egy magyar nyelvű cikket, amelyben van színes képi melléklet kloáka preparátumokról. ÉRZÉKENY TÉMA, megfontoltan nyissátok meg!
Mindezek alapján én most úgy gondolom, hogy a legnagyobb péniszek (pl. a gácséré) nem lehet csupán a kloáka fala, mert ahhoz ez egy túl komplikáltan megformálódó szerv. Tehát, ennek nyugalmi állapotban ugyanilyen alakban kell elhelyezkednie a testen belül.
A kakasok esetében pedig annyira kicsi a párzószerv, hogy az tekinthető csupán a kloáka belső falának. Legalábbis konkrét péniszt az ő esetükben nem említenek sehol, sőt, kiemelik, hogy kakas és tyúk a párzás során mindössze egymáshoz illesztik a kloákanyílást.
Ti hogy gondoljátok? Megtudnátók légyszí cáfolni vagy erősíteni?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!