Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Stephen Hawking, Rodger...

Stephen Hawking, Rodger Penrose, Peter Higgs, Richard Feynman tudásszintjét el lehet érni tanulással, vagy ők született zsenik?

Figyelt kérdés
2022. júl. 6. 19:02
1 2
 11/20 krwkco ***** válasza:
Kibővítem: "a zseni szellemi szintjéhez kell az ismeretszerzés" és a szellemi képességek egy életen át tartó edzése.
2022. júl. 7. 12:01
 12/20 Tevenyereggyarto ***** válasza:

#krwkco

Ja, hogy a Kérdező szavazati lehetőségeire gondoltál. Oké, akkor egyetértünk. Azt hittem a korábbi válaszokra céloztál 😅

2022. júl. 7. 12:24
 13/20 dq ***** válasza:

#7-10:

Én még nem láttam olyan gyereket, aki

1. meg akarta szerezni a matek 5-öst

2. 4-5 éven keresztül napi sok órát készült rá matek tanárral (mennyi ideig gyerek? hány évesen kezdi, egyáltalán?)

3. nem sikerült neki.

Mutatsz egyet?

2022. júl. 7. 12:30
 14/20 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül gyerekekről szól a kérdés, ha a tanulás részét nézzük a témának. Lehet olyan is, aki már felnőtt, de szeretne tovább tanulni. Én magam is felnőtt vagyok már.
2022. júl. 7. 13:59
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, hogy akadna olyan Nobel díjas fizikus, akit az motivált volna, hogy egyszer majd meg fogja kapni a díjat. Azért kutattak, kísérleteztek, mert meg tudták őrizni a gyermeki kíváncsiságukat, a gyermeki rajongásukat a kutatási területük iránt. Nyilván vannak köztük zsenik, de szerintem a nagy átlagra az jellemző, hogy kitartóak, szorgalmasak, meg van bennük a szakmai alázat! Kell még hozzá nagy adag szerencse és támogató családi háttér!
2022. júl. 7. 16:53
 16/20 anonim ***** válasza:
A tanulás jó.Ők is így tettek szert tudásra ahogy mindenki.
2022. júl. 9. 07:42
 17/20 anonim ***** válasza:
A tudásszintet el lehet érni tanulással, a zseniális meglátásokat,felfedezéseket nem.
2022. júl. 12. 17:01
 18/20 Kroms ***** válasza:
0%
Az elméleti fizika szó szerint csak meseírás, úgyhogy igen, el lehet érni a az említett bohócok "tudásszintjét".
2022. júl. 13. 13:59
 19/20 tambi3 ***** válasza:
81%

Hasonlatom, mint minden hasonlat "sántít"...

Vitray Tamás annakidején Székely Éva úszóbajnoknőnket egyebek mellett (talán az NDK-sokkapcsán?) a doppingszerekről is megkérdezte, mire a válasz:

-Tamás, maga hiába szedne be egy marék szert, akkor sem győzne a medencében.

Ha az emberiség által ismert legjobb agyserkentő-okosító-IQnövelőkkel tömnének, nekem akkor sem jutna eszembe, hogy az feketlyuk, amiből a fény sem tud kiszabadulni képes párologni...

Szerintem az anyaméhben eldől, hogy kinek hogyan működik (majd) az agya. A többi csupán lexikális adat, amit ez az agy variál (vagy nem variál...).

2022. júl. 13. 15:59
 20/20 Kroms ***** válasza:
0%
Az azért ugye megvan, hogy az összes állításuk csak feltételezés, igaz? Ezekre aztán elméleteket építenek, amikre újabb feltételezéseket alapoznak, amiket újabb elméletek követnek. Nem véletlenül mondtam, hogy lényegében meseírásról van szó, még ha ez a rajongóiknak elviselhetetlen fájdalmat okoz is...
2022. júl. 20. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!