Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A négerek genetikailag butábba...

A négerek genetikailag butábbak a fehéreknél/ázsiaiknál?

Figyelt kérdés

Igazából tudom hogy több rassz van, de most csak ez jutott eszembe.

Mielőtt belekezdenék kiemelném hogy nem rasszizmusból mondom a kérdést és a feketék sem lesznek alsóbbrendűként kihozva.

Tehát.

Lehetséges hogy genetikailag tényleg butábbak a feketék?

Ugyebár se afrikában, se amerikában nem voltak olyan fejlettek mint az európaiak vagy az ázsiaiak.

Szóval lehet hogy ők evolúciósan inkább a fizikai képességeket fejlesztették tovább míg "mi" az eszünket használtuk.

Aki követi a sportot, vagy ha nem követi, de lehet hallotta már. Lassan már nincs olyan sport amiben ne a feketék lennének többségben. Ennek pedig az az oka hogy nekik jobbak a fizikai adottságaik. Gyorsabbak, erősebbek, magasabbak, stb...

Szóval a kérdés az hogy ez genetika miatt van így?

Van egy Nóbel-díjas (vagy hát már nem az mert rasszizmus miatt elvették tőle a díjat) tudós aki genetikával foglalkozott és szerinte is lényeges különbség figyelhető meg fekete és fehér ember között. Az más kérdés hogy ő rasszista volt és emiatt alsóbbrendűnek mondja őket.

Persze tudom vannak fekete tudósok is, de én most általánosságban értem a dolgot.

2022. júl. 3. 23:27
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
17%

"hogy ne lenne környezeti hatás."

Egy szalmabáb logikai érvelési hibával kezdted mondandód.

Olvass [link]

Én ilyent sosem állítottam, te adtad a számba, tévedésből vagy direkt az olvasók félrevezetésének szándékából.

Én azt állítottam, hogy a genetikához képest az oktatás és egyéb környezeti hatások (ami nem oktatás, mert az kiemeltük belőle külön)

jóval jelentéktelenebbek.

Javaslom kezdetnek nézzed meg ezt a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=_eN9roQbkHY

MEGLEPŐ MEGÁLLAPÍTÁSOK AZ INTELLIGENCIÁRÓL: Ujma Przemysław Péter, kutató-pszichológus

Ő elmondja, hogy rengetegen publikálnak manapság az IQ témakörében sok esetben olyan egyetemi tanárok is, akiknek a szakterülete és végzettsége nagyon távol áll a témától, tehát nem kompetensek benne. Az ilyen megállapításokat, mégha gyakran "tudományos köntösben" egyetemi kiadványokban is láthatjuk őket, nem szabadna komolyan venni, mert az illetőknek semmiféle szakirány vagy alapképzettségük sincsen ezeknek a kijelentéseknek, könyveknek a megírásához.

"Nem, a kérdező írt sportokról (példaként), én arra reflektáltam."

Ja vagy úgy, már értem, neked lehet, nekem meg nem, mivel te "különleges" jogállású személy vagy talán....ugye?

"Szóval nem tudsz általánosan elfogadott definíciót mondani az intelligenciára. "

Te általában a definiciók léte ellen küzdesz, hiszen minden szakkönyvben meg lehet egy kicsit másképpen határozni ugyanazt a szót. Ez egy tipikus jó terelő blamázs, amit szinte mindenre, bármire rá lehet sütni automatikusan, azonban ez nem érvelés és ezt a vitát nem segíti elő.

2022. júl. 4. 16:15
 22/46 sadam87 ***** válasza:
96%

"Én ilyent sosem állítottam, te adtad a számba, tévedésből vagy direkt az olvasók félrevezetésének szándékából."

Ez tényleg jogos, valóban nem írtál ilyesmit. Monsjuk más konkrétumot sem, csak személyeskedtél, és beidéztél egy cikket, úgyhogy muszáj volt tippelnem. (Ja, ha már szeretsz innen idézni.)

[link]

"Én azt állítottam, hogy a genetikához képest az oktatás és egyéb környezeti hatások (ami nem oktatás, mert az kiemeltük belőle külön) jóval jelentéktelenebbek."

Az égvilágon semmi ilyesmit nem írtál. 🤣🤣🤣

Egyébként meg azt, hogy heritabilitási (populáción belüli) vizsgálatban jelentősebb a genetikai hatás, mint a környezeti, az önmagában a legcsekélyebb mértékben sem bizonyítja azt, hogy a rasszok közötti összehasonlításánál is így van.

"Ő elmondja, hogy rengetegen publikálnak manapság az IQ témakörében sok esetben olyan egyetemi tanárok is, akiknek a szakterülete és végzettsége nagyon távol áll a témától, tehát nem kompetensek benne. "

És akkor mi alapján is állírod, hogy a te publikációd jó? Egyébként megjegyzem, az egyik cikk, amit idéztem, egy Natura cikk, biztosn ezekre gondolt, hogy ezekkel kell óvatosnak lenni... (De a kedvedért megnéztem, mindkét pszichológia témájú forrás írói, amire hivatkoztam a 18. válaszomban, pszichológia vagy pszichiátria kutatóintézetben dolgoznak, szóval megnyugodhatsz.)

"Ja vagy úgy, már értem, neked lehet, nekem meg nem, mivel te "különleges" jogállású személy vagy talán....ugye?"

Látom, még mindig nehezen megy a szövegértés. Níugodtan leírhatod, amit írtál. Csak az égvilágon semmiben nem befoláysolja azt, amit én írtam. Persze ha érdekességnek szántad, nagyon jó...

"Te általában a definiciók léte ellen küzdesz, hiszen minden szakkönyvben meg lehet egy kicsit másképpen határozni ugyanazt a szót."

Látom, képtelen vagy definíciót idézni. Elég gyenge a próbálkozásod a ködösítésre.

Egyébként nem a definíciók ellen vagyok. Csak az a szomorú helyzet, hogy az intelligenciáról nincs általánosan elfogadott definíció.

Az meg vicces, hogy te beszélsz terelésről, amikor a harmadik hozzászólásodban sikerült egyáltaln leírni, hogy mit is akarsz. 🤣🤣🤣🤣 De azt is szépen tereled, hogy megadj egy általánosan elfogadott intelligencia definíciót. Persze értem én, hogy lövésed nincs hozzá, de akkor legalább ismerd be!

Mindenesetre meguntam a troll etetését. Majd ha valami érdemit sikerül hozzászólnod arra reagálok, de amúgy kösz, nekem van jobb dolgom is!

2022. júl. 4. 16:51
 23/46 sadam87 ***** válasza:
96%
(Közben #21 lett #22 helyett, nem is értem, hogyan...)
2022. júl. 4. 16:52
 24/46 anonim ***** válasza:
0%

"Az égvilágon semmi ilyesmit nem írtál. "

De igen, olyan embereknek akiknek sajátja az értő olvasás , már önmagában a 80% megemlítése ezt jelenti.

"Egyébként meg azt, hogy heritabilitási (populáción belüli) vizsgálatban jelentősebb a genetikai hatás, mint a környezeti, az önmagában a legcsekélyebb mértékben sem bizonyítja azt, hogy a rasszok közötti összehasonlításánál is így van."

Logika hiánya. Az amerikai kutatások nem különböztettek meg rasszokat, így általában az emberről írták, amibe a feketék is meletartoznak az USA-ban.

Tehát ha általában az emberre vonatkoznak a genetikai szülői örököslés domináló hatásai, akkor ez alól fekete Afrika lakossága sem lehet kivétel.

Mivel a Fekete afrikaiak (a te arabjaidhoz hasonlóan) rosszul teljesítenek ezeken a nemzetközi (kultúra semleges) IQ teszteken, pedig ők isők is genetikailag, azaz csak szüleiktől örökölték ezeket az IQ-t dominánsan meghatározó GÉNEKET. Ergo tehát genetikai okai vannak.

"Látom, képtelen vagy definíciót idézni."

Bármelyik lexikon tökéletes erre. Egyetlen szócikkben sem találsz a három nagy idézett nemzeti lexikonban pontosan hasonló definíciót, hiszen a lexikonokat más tudósok más országokban írták. (ez pedig szinte minden szócikkre vonatkozik nemcsak az IQ szócikkekre. ) Tehát ez egy blamázs, ami a vita érdemi lényegéről való lesiklást akarja csak elérni.

2022. júl. 4. 17:16
 25/46 anonim ***** válasza:
2%
Sakk-matt. Innentől fogva persze aztán lehet mellébeszélni, írogatni még 1000 hozzászólást is, de már sok értelme nincs.
2022. júl. 4. 17:17
 26/46 sadam87 ***** válasza:
93%

"Logika hiánya. Az amerikai kutatások nem különböztettek meg rasszokat, így általában az emberről írták, amibe a feketék is meletartoznak az USA-ban."

A logika és gondolkodás totális hiánya, hogyha összekevered a populáción belüli és a populációk közötti összevetéseket.

Szerinted mégis hogy csnálják az ikervizsgálatokat, Szaki Dani? Hadd súgjak: jellemzően ikervizsgálatokkal. Szerinted hány olyan ikerpár van, aminek az egyik tagja fehér, a másik fekete? Mert szerintem annyira nem sok.

"Mivel a Fekete afrikaiak (a te arabjaidhoz hasonlóan) rosszul teljesítenek ezeken a nemzetközi (kultúra semleges) IQ teszteken, pedig ők isők is genetikailag, azaz csak szüleiktől örökölték ezeket az IQ-t dominánsan meghatározó GÉNEKET. Ergo tehát genetikai okai vannak."

Hú, micsoda érvelés öcsém! Mivel rosszabbul teljesítenek a teszteken, ezért biztosan genetikai az öröklődés! (Hadd súgjak, nem így van!)

(Hogy az arabok hogy jönnek ide, arról meg végképp nincs lövésem, de mondjuk egy újabb képzavar a szövegedben már nem oszt nem szoroz.)

Na, hát csak megcáfoltam magam, válaszoltam, pedig ebben sem volt egy értelmes gondolat sem. Na, de most már tényleg elég volt...

2022. júl. 4. 17:47
 27/46 anonim ***** válasza:
18%

"A logika és gondolkodás totális hiánya, hogyha összekevered a populáción belüli és a populációk közötti összevetéseket."

Abszolút nonszensz. Amerikai egy rendkívűl kevert populáció, a cikk megállapításai általános érvényűek a homo sapiensre vonatkozik, nem létezik fekete afrikai különlegesség, miszerint ők nem a szüleiktől örökölnék döntően az IQ-t mint más populációk a bolygón.

"(Hadd súgjak, nem így van!)"

Ez egy releváció azaz isteni kinyilatkoztatás mint a Bibliában meg vallásos könyvekben... tehát ezt a merész kijelentést automatikusan el kell hinni neked, mert hiszen ezt TE mondod.

Javaslom, hogy inkább ne súgjál nekem, hanem érveljél és bizonyíts.

2022. júl. 4. 18:00
 28/46 sadam87 ***** válasza:
96%

"Abszolút nonszensz. Amerikai egy rendkívűl kevert populáció, a cikk megállapításai általános érvényűek a homo sapiensre vonatkozik, nem létezik fekete afrikai különlegesség, miszerint ők nem a szüleiktől örökölnék döntően az IQ-t mint más populációk a bolygón."

Látom, még mindig nem sikerült megérteni, amit leírtam.

"Ez egy releváció azaz isteni kinyilatkoztatás mint a Bibliában meg vallásos könyvekben... "

Én már leírtam az érveimet. Erre te idelöksz egy olyan mondatot, ami ezt a legcsekélyebb mértékben sem veszi figyelembe, csak megismétli a korábbi állításodat (már amennyire abból a zagyvaságból ki lehet szűrni bármit is). Az érvek ott vannak a 18. (és megismételve a 20.) válaszomban, ezekre érdemben semmit nem sikerült írnod. (Mondjuk nem csodálkozom).

Na tényleg meguntam, szevasz.

2022. júl. 4. 18:59
 29/46 anonim ***** válasza:
0%

"Látom, még mindig nem sikerült megérteni, amit leírtam."

Nem érthető , mert nélkülöz ez esetben minden logikát.

Állításod alátámasztására szükség lenne arra

1. hogy a fekete afrikaiak nem Homos Sapiensek (nonszensz)

2. feketék bezzeg nem szüleiktől, azaz genetikailag öröklik az IQ szintjük többségét, hanem mondjuk náluk a dzsungeli vagy szavannai levegőnek köszönhető az IQ (ismét nonszensz).

2022. júl. 4. 19:13
 30/46 anonim ***** válasza:
64%

Saqdam, e nem tudod, kivel vitatkozol. De a te időd...

A kérdezőnek megemlítem az alábbi kísérletsorozatot, amit az USA egy kutató intézménye hajtott végre néhány éve. Kerestek egy átlagos, de teljesen elzárt életmóddal élő falut Afrikában. Ez önmagában több évig tartott nemzetközi összefogással. Ezután egy csoport odavitt egy rakás laptopot, telefont és sok akkut, mert ott áram nem volt. Nagyon rövid ideig voltak ott, közölték, hogy ezeket ajándékként a gyerekeknek hozták, azt tesznek vele, amit akarnak. A falu vezetőit megkérték, hogy figyeljenek arra, hogy a holmit tényleg csak gyerekek használják. Ezután szó nélkül távoztak. Bizonyos idő után (ha jól emlékszem, nagyjából fél év) a csoport visszament, és megnézte, mi történt a laptopokkal és telefonokkal. Néhányat tönkretettek, vagy hozzá se nyúltak. Azonban sok használatban volt, és első kérdés az volt, működtető holnit hoatak-e (az akku fogalmát nem ismerték). Számos gépet használtak, játéra, meg amire lehetett. És néhány operációs rendszerét! átírták kicsit, mert "úgy könnyebb használni".

Korábban az elektromosságot sem ismerték. Ennyit arról, hogy butábbak-e az afrikaiak.

2022. júl. 4. 19:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!