Volt már a föld kétszer ugyanazon a ponton?
Ugye, a Föld kering a Nap körül, a Nap is kering a galaxis középpontja körül, a galaxis is folyamatos mozgásban van stb.. Tehát van olyan pontja a világűrnek, ahol a Föld már "járt", vagy nem is lehet ilyen pontot megjelölni, megfelelő viszonyítási pont híján, mivel az egész "mindenség" mozgásban van?
Lehet, hogy a kérdésem egy kicsi "U.Xorteres" lett, de remélem értitek a lényegét.
Off:
Ez tényleg U.Xorteres. Azt hittem ő tette fel a kérdést, pedig nem szoktam azt hinni ha nem ő teszi fel.
On:
"Nem. A világűrben az "ugyanaz a pont" kifejezés értelmezhetetlen."
Ugyanazon pont értelmezhető, de önkényes hogy mit tekintünk annak, így objektíven egy esetben nem lenne önkényes. Akkor ha az ugyanott az egyben ugyanakkor lenne és ténylegesen ugyanott ugyanakkor azaz nem egy alternatív világegyetemben, mint az univerzum szerteágazó létezésének hipotézisében. Feltételezve hogy ilyen nincs ezért nincs ilyen objektíven.
@16:51
Remélem mindenkinek egyértelmű volt, hogy az időutazásnak egy bizonyos esetében lenne ez lehetséges amit ott írtam.
Még az "ugyanaz a pont" is csak elméletben létezik. Ha megadod a mérés pontosságát, akkor talán lehetne válaszolni.
De valószínűleg a válasz akkor is "nem" lenne. Hogyan határozol meg egy pontot az univerzumban? Csak egymáshoz képest tudod megadni az objektumok helyét, csupa mozgó dologhoz rögzíthetsz csak koordinátarendszert.
A világunk középpontja ugye nincs benne a világunkban.
Ez azért van, mert a világ tágul.
Ez azt is jelenti, hogy amilyen pontokon MOST tartózkodik, azok a következő másodpercben kilépnek a világunkból, és soha többé nem jönnek vissza.
Tehát fizikailag lehetetlen, hogy bárki, bárhol visszatérjen abba a pontba, ahol akár egy másodperccel előbb volt.
Régi, de igaz: Ha adtok egy fix pontot, kimozdítom helyéről a Földet!"
Nem új, ezt már a régi görögök is tudták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!