Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha egy vonat fénysebességgel...

Laszlo55t kérdése:

Ha egy vonat fénysebességgel távolodik egy állomástól (csak képzeljük el), akkor a vonat végéről az állomás irányába küldött fénysugár mikor érkezik meg az állomásra?

Figyelt kérdés

2022. jún. 22. 12:27
1 2 3 4
 31/33 Prokopf ***** válasza:

Most nem kapsz 5 nap gondolkodási időt!

Szóval a te gyermeteg elképzelésed szerint a fizikáról, ha csend van, akkor a dolgoknak nincs hőmérsékletük (nincs Brown mozgás stb.), színük, töltésük, tömegük és semminemű mozgást sem végeznek? Ha a csend a hang szempontjából semmi, akkor minden más szempontból is az?

Miért nem agyalsz inkább a Feynmann-Stueckelberg interpretáción (főleg a miértjén), a glüonok bontás-képződés problémáján stb. ahelyett, hogy engem fikázol azért, mert te nem tudsz értelmesen válaszolni az én valamelyik egyszerű kérdésemre?

Szerinted kettőnk közül melyikünk arrogánsabb és gőgősebb?

Te azt hiszed megszerezted az elérhető tudást. Én viszont tudom (bizonyítani is!), hogy a tudás soha nem elérhető, mindig csak közelíthető. Pont ezért is dolgoztam ki rá a pillanatnyilag legjobb megközelítési módszert.

2023. jún. 16. 17:35
 32/33 Prokopf ***** válasza:

Bocs. Tévedtem. Így sem fogod érteni. Egyszerűsítek, jó?

"E=m*c²"

Szerinted ez nem pont az energiamegmaradás törvényének a kiterjesztése az anyagra is?

Ennek függvényében olvasd el a saját hozzászólásod a kölcsönös hanghullámkioltáskor keletkező energiáról, illetve azt, amit én írtam. Így már lesz esélyed.

Ja, és egyébként logikai láncnak hívják... nem pedig "párhuzam".

2023. jún. 17. 11:40
 33/33 Prokopf ***** válasza:

Ugye azt már nem kell elmagyaráznom, hogy az "E=m*c²" képlet, mint az energiamegmaradás törvényének inerciarendszertől független kiterjesztése az anyagra (változó energia-, illetve anyagmennyiségeket feltételezve) csak akkor működik, ha "c"-t (inerciarendszertől független) állandónak veszem?

(Megjegyzés: ezt hívom én "tautologikus megoldásnak")

Amúgy a "végtelenszer nulla" problémát inkább Euklidésszel beszélném meg (ha még élne). Az ókori görögökről meg ennyit...

2023. jún. 24. 02:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!