A tojások éreznek? Vannak erre vonatkozó kutatások? Lehet azt valahogy mérni vagy kutatni? Amennyiben van ilyen kutatás, mi az eredménye?
Ahogy előzőek mondják a megtermékenyítetlen bolti tojás garantáltan nem érez.
1db sejtről van szó aminek nincs és nem is lehet ideghálózata ami érezne.
Csupa fehérje zsír és egyebek az egész.
Amennyiben megtermékenyített tojásról beszélünk a fejlődő embrió bizonyos szakaszától kezdve amikor már fejlődik az idegrendszer garantáltan érez is.
És akkor egy kicsit off amiért egyáltalán hozzászóltam a kérdéshez.
Az USA -néhány államában bevezették hogy ha mégsem akarja a nő megszülni (az egyébként egészséges gyereket) akkor akár a születés előtt művileg szétdarabolják odabent merthogy azokban az államokban akkor még jogilag nem számít embernek csak a születés után. Igen jól értitek és tényleg bevezették ennek a lehetőségét, nem tudom éltek -e már vele. De azzal nem számolnak hogy az ilyen fejlett baba nem csak a születése utáni napon hanem előtte is már lát hall és érez is pl fájdalmat is! Szerintem ennél undorítóbb kegyetlenebb szörnyűbb törvényi lehetőséget nehéz lett volna kitalálni is. És sajnos ez a hozzáállás terjedőben van a világon...remélem hozzánk sosem ér el.
#7 Akkor ezt figyeld EagleHUN.
Németországban tilos 2022-től ledarálni a kakascsibéket, mert ők nem tojnak. Helyette a tojás kikelése előtt kell megállapítani a nemét, hogy még akkor "öljék" meg. Ezt legkorábban a 9. és 14. nap körül lehet megállapítani, de még ez sem elég nekik, arra akarnak rámenni, hogy már a 6. nap előtt megállapítsák, ugyanis érző lényekként tekintenek rájuk.
Na de az emberi abortusz az továbbra is gond nélkül mehet, és ahogy írtad egyes országokban, a születés előtti napon is legálisan el lehet vetetni.
Szóval ilyen értelemben a kakas embrióknak több joga van, mint az emberi embrióknak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!