Hogyan változik a cseresznyemag cianid tartalma a gyümölcs érési folyamata alatt?
Figyelt kérdés
Növekszik, csökken vagy állandó?2022. jún. 2. 11:44
1/1 Z003 válasza:
Ez egy eléggé specifikus kérdés, nem igazán találtam direkt adatokat. De mivel a amigdalin (ez a vegyület adja a ciánt tartalmat) fő haszna hogy rossz ízt ad a szétrágott magoknak, ezzel védve azokat. Így gondolom hogy az éréssel növekszik, mivel felesleges lenne egy éretlen termést védeni amit amúgy sem akar senki sem megenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!