Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Egy szilvamagban kevesebb a...

Egy szilvamagban kevesebb a cián, mint egy cseresznyemagban?

Figyelt kérdés

2017. aug. 9. 08:33
 1/3 Wadmalac ***** válasza:
100%

Az a helyzet, hogy a különböző csonthéjasok nem csak eltérő mennyiségű, de eltérő típusú cianidot tartalmaznak.

Ennek megfelelően nagyon eltérő lehet, hogy melyik mennyi HCN-t produkál a gyomrodban. Még attól is függ, hogy épen milyen a gyomorsav összetétele és erőssége.


Állati szórása lehet annak, hogy milyen mennyiség melyikből veszélyes.

Én inkább kerülném mindet.

Maradj meg az édes mandulánál.

2017. aug. 9. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:
Ha megeszel 50 kg szilvamagot, talán belehalsz, de egy-két mag elrágcsálása teljesen veszélytelen.
2017. aug. 15. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 Wadmalac ***** válasza:

Általánosan igaz, de éppen nemrég készült ki egy ürge három darab cseresznyemagtól. Ez bizony zsákbamacska.

Fugut enni biztonságosabb. Már ha hivatásos fugu-szakácstól származik. :D

2017. aug. 15. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!