Egy szilvamagban kevesebb a cián, mint egy cseresznyemagban?
Figyelt kérdés
2017. aug. 9. 08:33
1/3 Wadmalac válasza:
Az a helyzet, hogy a különböző csonthéjasok nem csak eltérő mennyiségű, de eltérő típusú cianidot tartalmaznak.
Ennek megfelelően nagyon eltérő lehet, hogy melyik mennyi HCN-t produkál a gyomrodban. Még attól is függ, hogy épen milyen a gyomorsav összetétele és erőssége.
Állati szórása lehet annak, hogy milyen mennyiség melyikből veszélyes.
Én inkább kerülném mindet.
Maradj meg az édes mandulánál.
2/3 anonim válasza:
Ha megeszel 50 kg szilvamagot, talán belehalsz, de egy-két mag elrágcsálása teljesen veszélytelen.
3/3 Wadmalac válasza:
Általánosan igaz, de éppen nemrég készült ki egy ürge három darab cseresznyemagtól. Ez bizony zsákbamacska.
Fugut enni biztonságosabb. Már ha hivatásos fugu-szakácstól származik. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!