Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem telepítenek több erdőt?

Miért nem telepítenek több erdőt?

Figyelt kérdés
Bármerre járok, a föld fele gaz, kökényes bozót vagy parlagon van. Nem lehet kötelezni a tulajt hogy jövőre vagy beveted valamivel vagy ültetsz rá erdőt vagy elkobozza az állam?
2022. máj. 29. 15:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%
Nem, csak akkor lehet, ha alapból erdő minősítésű a telek.
2022. máj. 29. 15:35
 2/17 TappancsMancs ***** válasza:
89%

Azért nem rossz felvetés, de a természetben sokféle domborzati, vízrajzi és növény ökoszisztémák vannak, nem csak erdőségek. A gaz amúgy egy kertben gaz, de a természet rész a gaz is. Amúgy tényleg nem rossz ötlet hivatalosan szabályozni, de sok növénynek és állatnak nem az erdő felel meg.

A gaz ha nem burjánzik túl még okés is lenne, de fák helyett sok mást is lehetne és kellene akkor ültetni. Akár bokrokat, kisebb növényeket, gyümölcsöt termő növényeket, stb. Lenne lehetőség.

A kökény meg szerintem nem gyom, én pl szeretem a kökényt, bár régen ettem. :) Az finom.

Magyarországon is többféle flóra fordul elő:

- Cirkumboreális flóra növényfajok 8%-a.

- Eurázsiai a növényfajok 22%-a.

- Európai flóra a 20%-a.

- Kontinentális növényfajok 14%.

- Szubmediterrán elemek 13%.

- Balkáni növényfajok 2%.

Ne listázzuk mindet, van bőven belőle és elsőre azt kellene megállapítani, hogy hova mi lenne megfelelő.

Ami jónak tűnne (és nem vagyok botanikus): fekete áfonya, közönséges boróka, orgona, som, gesztenye, mandula, mogyoró, tőzegáfonya, tőzegeper, vadkörte, vadalma, és virágok is jöhetnének. :) Ez persze egy puritán ötlet. :)

2022. máj. 29. 16:03
 3/17 A kérdező kommentje:
A lényeg hogy ezek mind sok szenet kötnének meg.
2022. máj. 29. 16:05
 4/17 anonim ***** válasza:
97%

Elmész a patakra.

Keresel egy fűzfát.

Lefágsz róla pár ágacskát.

Majd leszúrod őket a patakpartra.

S voálá, ültettél egy csomó fát, s még saját föndterület se kellet hozzá.

Ha ültetsz így évi kb 1000 fát, akkor gyere vissza pofázni.

S ez még a legkönnyebb módszer.

Egy random mezőben fát ültetni ennél sokkalta nehezebb.

2022. máj. 29. 16:07
 5/17 anonim ***** válasza:
94%

Nem tudom, hol járkálsz, de felénk a szántóföldeket mind használják, a zártkertes területeken van elhanyagoltság (pl. megöröklik, de a városi polgár már nem kezeli) de azok eleve kis területek.

Egyéként mi lenne a következő ötleted: ha nem járok a kiasutómmal havonta 1000 km-et, akkor elkobozza az állam?

2022. máj. 29. 16:09
 6/17 A kérdező kommentje:
Erre vagyok kíváncsi mit javasoltok.
2022. máj. 29. 16:23
 7/17 anonim ***** válasza:
89%
Érteni vélem, hogy az utakat szegélyező fasorok izgatják az ember szemét, és ha nekimennek a fának autóval, akkor kisebb a túlélés esélye, de nagyon fura, hogy évtizedeken át járt út tiszta kopasz.
2022. máj. 29. 18:50
 8/17 A kérdező kommentje:
Napóleon rendelte el az út menti fasorok telepítését.
2022. máj. 29. 19:24
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Az embereknek kellene más hozzáállása legyen, hogy mindenki tegyen a kerítésén kívüli szükebb környezetéért. Nem az államtól kell elvárni mindent. Én szemetelek és az a csúnya állam nem szedi össze? Nem veszem fel ha látom, mert nem én dobtam el? Kilyukadt a katalizátor, akkor kivágatom a haver szerelövel, mert drága az új?

Emellett fontosabb hogy Brüsszelnek üzengessünk ahelyett, hogy elhajtanánk a fenébe az olyan vezetést amelyik szarik mindenre.

2022. máj. 30. 08:02
 10/17 anonim ***** válasza:
67%
Valamiért a fák ősellenségek lettek. Ezt a közvélemény 2012 után vette észre, de már előtte is barbár módon irtottak mindent, ami fa volt. A közvetlen lakókörnyezetemben volt egy kis fasor. abban három beteg fa. Az önkormányzat megrendelte a fasor vizsgálatát. "Statisztikai módszerekkel" kiválasztottak három fát. Mit ad isten mind a három beteg volt. Ezért az egész fasort letarolták, a helyét lebetonozták. Sajnos sok hasonló esetet láttam. Nem értem.
2022. máj. 30. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!