Elképzelhető fraktálszerű sűrűségfüggvény?
#10-es, ha beírod a keresőbe, hogy "bitwise calculator" vagy ha van egy okosabb számológéped, akkor abban benne van. Hadd ne csináljak egyik weboldalnak se reklámot.
Annyi a titok, hogy felírjuk a számot bináris számrendszerben, és az azonos helyiértékeken lévő biteket xorozzuk.
Meg ne kérdezd, hogy biteket hogy kell xorozni. :)
Példa: 3 xor 5 = 0b011 xor 0b101 = 0b110 = 6.
Másik példa: 1.5 xor 3 = 2.5.
Az y(x) = 1 xor x egy emelkedő fűrészfog, de az x xor 2x egy sehol sem folytonos fraktálfüggvény.
És ez hol van definiálva matematikailag bármely egész számra? Bocs, lehet, hogy én nem értek valamit. És mit cisnálsz ha az egész szám római számokkal van felírve? A matematikában minden művelet ami definiálva van az a számábrázolástól független. Tehát az összeadás eredménye akkor is uganaz ha a két összeadandót római számokkal írjuk fel és akkor is ha arab számokkal a megszokott tízes számrendszerben. Amit te leírtál valami zagyvaság már bocs. Egy matematikai műveletnek függetlennek kell lennie a számok felírási módjától. De fogadjuk el a zűrzavaros gondolatodat nézzük a te szabályaid szerint BCD alakban (az is kettes számrendszerbeli reprezentáció) a 96 és a 69 bitenkénti XOR-ját /ahogy leírtad azt próbáltam ki/ 96 (BCD binrási kódban) 10010110 a 69: 01101001 és ezt az általad kreált bitenként XOR-al:
10010110
01101001
Eredménye: 11111111 lesz, ami BCD-ben teljesen értelmetlen. Ezzel szerintem a teljesen értelmetlen felvetésedet le is lehet zárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!