Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha a földi vízeső oxigéntáplál...

U. Xorter kérdése:

Ha a földi vízeső oxigéntáplálta tüzet olt el, akkor a neptunuszi gyémánteső milyen "tüzet" tudna eloltani?

Figyelt kérdés

2022. máj. 16. 10:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a kérdésben nincs alef-0? Már hiányolom. :(
2022. máj. 16. 11:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de te érted a saját kérdésedet?
2022. máj. 16. 13:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A tűz egy oxidációs folyamatnak a jelensége. Egyéb gázokkal, például propánnal ki tudod forgatni a jelenséget, olyan módon, hogy egy propángáz környezetben ,,meggyújtod" az oxigént, de még így is csak egy oxidációs folyamat megy végbe, sőt az oxigént szerintem folyamatosan kell is adagolni, amíg van propán. Tehát sajnos nem létezik másik fajta tűz.

Egy gyémánteső bármilyen tüzet ki tudna oltani, mert elfedné azt a további oxigén felvételétől. Talán a görögtüzet, és valamilyen folyadéknak a tüzét nem tudná eloltani, mert azok csak belepnék a szilárd csapadékot.

Egy ilyen szilárdcsapadékos környezetben nem biztos, hogy az oxigén jelen van kötetlen(vagyis elemi) formában (O2), ezért nem is biztos, hogy bármi meggyulladhatna. Csak elemi oxigénnel működik a tűz. Ha jelen van, érdemes tudni, hogy milyen légköri magasságra jellemző. Ha elég magasan van csak jelen az oxigén, például más nehezebb gázok miatt, akkor felszínközelben lehetetlen volna tüzet csiholni. De mondjuk egy hegyen, aminek a tetejénél már van oxigén, lehetne.

2022. máj. 20. 04:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Esetleg, ha a könnyebb gázokból lenne több, és az oxigén pedig csak kanyonokban, vagy barlangokban fordulna elő, akkor értelem szerűen ezeken a helyeken lehetne csak tüzet oltani.
2022. máj. 20. 04:13
 5/6 anonim ***** válasza:
csiholni*
2022. máj. 20. 04:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Újra én! Megtaláltam a ,,reverse flame" nevű jelenséget a Youtube-n, erről írtam korábban.

https://www.youtube.com/watch?v=8jmX-TUQkx4

2022. máj. 23. 20:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!