Szerintetek mennyi ideje maradt még az emberiségnek?
Még nagyon sok.
Az emberiség nem fog kipusztulni, nagyon jó túlélők vagyunk.
Lehet, hogy a globális civilizáció összeomlik pl. egy nukleáris háború miatt, de kisebb embercsoportok akkor is életben fognak maradni.
Talán körülbelül 1 000 000 év.
John Gribbin az "Egyedül vagyunk" című könyvében ír róla, hogy akkor lesz egy olyan összeütközés, ami annak idején a dinoszauruszokat is kiírtotta.
De már régen olvastam a könyvet, pontosan nem emlékszem.
David Attenborough sem tévedhetetlen de sötét jövőt jósol.
A minap néztem újra egy filmjét. Száz évet sem ad.
Nem tudom egészen pontosan a számokat visszaidézni, de olyanok voltak benne, hogy a születésekor az érintetlen őserdő 66% volt, most 34 körül. 2,7 milliárd ember volt akkor, most a 8 közelében járt.
Nagyon durván megnőtt a légszennyezés, fél fokkal emelkedett az átlaghőmérséklet (1 fok már nagyon soknak számít), és még sok hasonlóról beszélt.
Azért alig száz évvel ezelőtt volt az első és a második világháború, egyben a spanyolnátha is. Szerinted a koronavírus meg az Ukrán-Orosz háború új jelenség? Járványok minden száz évben vannak, mi pedig sokkal hatékonyabban tudunk ellenük védekezni (pl. oltások, a tudomány fejlődése), a háború pedig akkor nem jelent globálisan veszélyt, ha nem dobnak atomot Európára. Nem is tartom reálisnak.
Egyedüli veszélyként a globális felmelegedést tudnánk megemlíteni, ami erdőtüzekhez vezet, de pl. az ózonpajzs vékonyodásával már nem tudnak ijesztgetni, mert amióta betiltották a freonok és egyéb halogéntartalmú szerves vegyületek használatát, azóta regenerálódott az ózonréteg.
A legnagyobb veszélyt a túlzott CO2, nitrózus gázok kibocsátása jelenti, de én épp azt látom, hogy egyre tudatosabbak a cégek, nagyvállalatok, egyre jobban terjed a veganizmus, most már lassan minden második terméken meg van jelölve, hogy "vegán", kevesebb műanyagot használnak.
Ha megvizsgálnak a mostani légkört, a 19. vagy 20. század eleji Angliai légkörrel, akkor az utóbbi durván szennyezettebb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!