Ha az ember valahogy sokkal tovább élne, szétesne a tudatunk?
Mármint úgy érted ,hogy kb úgy öregednénk mint most csak kihúznánk 2-300 évig? Vagy arányosan öregednénk s mondjuk egy teszem azt 250 éves úgy néz ki/ olyan állapotban van mint most egy átlag ~80 éves?
Előbbi esetben biztos jócskán megviselne. Hát már 70-80 körül sokaknak “kezd kihagyni az agy”, 200 évesre már jócskán leépülnénk. Nem is tudom ,hogy ép ésszel így megélhető-e párszáz év.
Utóbbi esetben szerintem kb az lenne ami most is van csak nagyobb időtávban. Akkor az lenne a természetes ,hogy élsz ~300 évig s ahhoz mérten öregedsz.
Az ilyesmi gondolatok miatt gondolom úgy ,hogy ha létezik örökélet akkor az inkább átok mint áldás :D
Hát nem is tudom. Ha mindenkinél így lenne akkor biztos ,hogy kialakulnának olyan szokások amikkel nem lenne dögunalom ennyi ideig élni. Az már más téma ,hogy ha eleve úgy kell kicsikarni valami elfoglaltságot ,hogy ne kössük fel magunkat unalmunkba akkor ki akarna 2-300 évig élni? Mármint nem nagyon terjedne el, legfeljebb egy tényleg jó kondiban leélt 100 év még oké.
Viszont ha csak egy-egy embernek adatik meg ez az “áldás” akkor az számára egy idő után borzasztó lehet. Az egy dolog ,hogy mikkel töltsön el majd 300 évet. Az inkább frusztrálóbb ,hogy ő még vígan él de körülötte mindenki akit szeret lassan eltávozik. Embere válogatja ,hogy mennyire de biztos pszichésen baromi megterhelő lehet. Még most is az, hát még ha tisztában vagy vele ,hogy bőven túléled nem csak a haverod hanem a dédunokáját is (vagy a sajátodat is…).
Úgy tudom, az emberi agy legjobb esetben 600 évig tudna emberhez méltóan működni, utána már sok lenne neki az élményanyag.
Tehát ez akkor lenne, ha a testnek nem lenne semmi baja, és fizikailag az agy is rendben lenne.
Ez egy abszolút maximum, tehát még ahhoz is kiválónak kell lenni, hogy ezt elérhesd.
Az agyad alig 1%-a se telik meg információval életed során.
Úgy képzeld el mintha a világ legnagyobb tárhellyel rendelkező szerverére csak egy 1 kbájtos mappát tennél majd elpusztítanád. Nagyon dúrván kihasználatlan.
Ennél butább érv nincs a világon. Van bárki aki komolyan gondolja hogy mindent 1000x megcsinált és mindent megun?
Az alatt a rövid idő alatt amit élünk sem próbálunk ki mindent. Max néhány dolgot. És azokat sem unjuk meg többedszőrre sem.
Valakik több száz órát nyomnak le egy videójátékban és ha meg is unják idővel megint megjöhet a kedvük hozzá.
Vagy vegyük az ételeket. A kedvenc ételed is biztos már legalább 100 alkalommal fogyasztottad, de biztos nem mondod azt hogy ,,nyeh, ez már nem ízlik, olyan unalmas egy íz"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!