Van olyan élőlény amelyik gyorsabbnak vagy lassabbnak látja az idő múlását mint az ember?
10-es. Több állatról már bizonyított hogy van ÉN tudata. Amiről már bizonyított, a majmok egy része, delfin, a papagályok némelyike, a hollók, és valószínűleg egyes polipoknak is.
Az okosabb majmok megismerik magukat a tükörben, például ha egy piros pöttyöt rajzolnak az orrára, nem a tükörhözz nyúl, hogy megtapogassa, hanem a saját orréhoz, tudja, hogy a tükörben Ő van. Gyászolják az elhunyt társukat. Az elefántok szintén gyászolnak. Ilyen és hasonló reakciók igazolják az ÉN tudat meglétét. Talán nincs is semmi olyan, ami kizárólag az ember sajátja lenne.
Nagy tévedés, hogy az ÉN tudata csak az embernek lehet. Hol hallottad ezt, a templomban? Mert az iskolában nem ezt tanítják.
13-as
Olvastam egy kísérletről, ha jól emlékszem gorillával, hogy megtanították az emberrel kommunikálni. Mivel a gégéje nem alkalmas szavak képzésére, ezért egy írógéphez hasonló szerkezettel, a billentyűkön betűk helyett jeleket, képeket használva. Közel ezer szót ismert, és helyesen használta őket. És képzeld el, megtanult mondatokat formálni. Sőt, megtanulta az ÉN jelet, magáról egyes szám első személyben beszélt. És ami még érdekesebb, amikor gyereke született, elkezdte megtanítani a gép használatára. Csimpánzokat az érintő képernyőn megjelenő képek segítségével vizsgáltak, és hasonló eredményre jutottak. Némelyik beszélő, nagytestű papagájnál megfigyelték, hogy érti is, amit mond, és helyesen, a körülményeknek megfelelően használja. Ő is használja, hogy ÉN, NEKEM, megtanulja és érti a saját nevét, az ÉN és a saját nevét felváltva használja vagyis érti hogy a kettő ugyanaz, és megfelelően kapcsolja egyszerű, két-három szavas mondattá. Még olyan elvont fogalmat is helyesen használ, hogy VAN és VAGYOK.
A tükörkísérlet, a gyászolás ténye is elfogadott tudományos kísérlet. Arra is találtak példákat, hogy valamit a tulajdonoknak tekintenek a majmok, ehhez is kell, hogy meg tudja magát különböztetni a többitől. Olvastam egy olyan kísérletről is, ahol egy anya az újszülött babáját együtt szoptatta pelenkázta, tanította egy ugyancsak újszülött csimpánzcsecsemővel. Mivel a csimpánz eleinte sokkal gyorsabban fejlődik, sok mindenben segítette az ember testvérét. olyan 2 éves koruk körül az embergyerek sokkal gyorsabban kezdett szellemileg fejlődni. Ekkor féltékeny kezdett rá lenni, és elkezdte bántani, szét kellett választani őket. Ehhez a viselkedéshez is pontosan tudnia kellett az ÉN és Ő közötti különbséget.
Javaslom, ne csak a bibliát olvasgasd, hanem a kísérletekről szóló cikkeket is. Az ilyen filmeket is nézd, ne csak a Facebookon lévő hülyeségeket lájkolgasd. Ja, hogy nem érdekel? Egyszer valakitől hallottad, hogy csak az embernek van ÉN tudata, és az neked örökre elég.
Mi lesz, ha majd egy tanulni tudó számítógép jut el oda, hogy öntudatra ébred? Ahhoz majd mit szólsz? Még ugyan távol vagyunk ettől, de nem lehetetlen.
#14 nagyon sok jó tanácsot adtál, nyuszifül. Köszönöm, bölcs efendi, igazán merőben nagy újdonságokat olvastam tőled.
(megjegyzés: Nem vagyok fent az arckönyvön, így hát nem is "lájkolgatok". Te is leszokhatsz az idióta pontozásról itt.
A "Biblia" könyvcím, nagy kezdőbetű.)
Na, de hagyjuk ezt abba, ez itt mind off. Ajánlok búcsúzóul egy könyvet én is, hogy ne csak a gyakorit olvasgasd, két pontozás közt szakíts időt erre:
15-ös Megnéztem amit linkeltél. Nem érdemes tovább vitatkoznunk, óriási a különbség a gondolkodásunk között. Én két lábbal állok a földön, nem hiszek másban mint a józan észben. Mit nekem Menny, Pokol Isten, szerintem mind az ismeretek hiányában szenvedő emberek találmányai. "Ahol véget ér a tudás ott kezdődik a hit!"
Lebegj csak tovább a linkelt oldalon lévő, a számomra csacska gondolatok között. Nekem a tudományon alapuló megismerés a fontos. Mindenkit másban talál érdekességet, megnyugvást, megértem, ha valaki másként látja a világot. Szívből kívánom, légy boldog az általad választott hit által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!