Az esővíz alkalmas emberi fogyasztásra?
Én úgy emlékszem, kétféle álláspont is került elém, szóval nem tudom, mi a helyzet.
Ha valaki megissza az esővizet lehet belőle baja?
Megihatja, de az eső sok mocskot kimosott a levegőből, szóval nem nevezném teljesen biztonságos és egészséges vízforrásnak. Főleg városok környékén igaz ez, mindentől távoli, tiszta levegőjű helyen kevésbé.
Illetve ott van még az a szempont, hogy "lágy" víz, ami nem a egészségtelen, de kevésbé egészséges, mint a magas ásványianyagtartalmú.
"Meg, csak esélyes, hogy nagyobb mennyiségnél erős hasmenés, vagy akár egyéb fertőzés."
Ez leginkább azon múlik, hogy miben gyűjtöd össze. Magától az esővíztől szinte kizárt a fertőzés, legfőképp por és füst a tipikus szennyeződés, amit az esővíz kimos a levegőből.
Nemrég pl. nagy mennyiségű szaharai homokot terített itt szét az eső, nem tudom láttad-e, hogy néztek ki pl. az autók a szürkés-vöröses szutyoktól. Ilyesmi szennyeződések mindig vannak az esőben, hol több. hol kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!