Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha nem lenne árapály a Földön,...

Ha nem lenne árapály a Földön, az milyen hátránnyal, problémával járna?

Figyelt kérdés

2022. márc. 28. 22:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Jó eséllyel az élet nem hódította volna meg a szárazföldeket, valószínűleg a delfinek lennének a legintelligensebb életformák errefelé.
2022. márc. 28. 22:26
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Megjegyzem, a delfinek emlősök. Szárazföldi állatok voltak az őseik.

*

Ha kezdettől nem lenne árapály, a Föld gyorsabban forogna.

2022. márc. 28. 22:43
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
A párhuzamos evolúcióval mehetne szárazföldi ős nélkül is.
2022. márc. 28. 22:58
 4/14 A kérdező kommentje:

Én nem hiszek az evolúciós áltudományban!

Nem menjünk el másfelé... Engem most csak a kérdésre való konkrét válasz érdekelne: (Az emberi élet szempontjából) mi a szerepe az árapálynak? Azaz, ha nem lenne ilyen jelenség, az bajt okozna? Csakis a szűk értelemben vett, tárgyilagos ok okozatnál maradjunk!

2022. márc. 29. 11:35
 5/14 Dzsonszi ***** válasza:
100%
#4 Halkan megjegyzem azért, hogy az evolúcióban nem hinni kell hanem érteni
2022. márc. 29. 12:04
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Az árapályt a hold okozza. Ha nem lenne hold, a föld forgása sokkal instabilabb lenne, és az lehet hogy megakadályozta volna az összetettebb élet kialkulását. A föld billegne összevissza változnának az évszakok.
2022. márc. 29. 14:41
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

"Én nem hiszek az evolúciós áltudományban!"

Akkor húzzál innen gyorsan át az ezóba, az való neked, ott nagykanállal mérik a hülyeséget a hozzád hasonlóknak!

2022. márc. 30. 00:01
 8/14 anonim ***** válasza:

Tételezzük fel, hogy valaki ellopja a Holdat!

Néhány következmény a teljesség igénye nélkül:

Az atlanti tölcséres folyótorkolatok eliszaposodnának, és kezdenének delta-torkolattá alakulni. Sok kikötő van ilyen torkolatokban, a fontosabbakat állandóan kotorni kellene, a kevésbé fontosakat sorsukra hagynák.

-

A tengerek élővilága megsínylené a változást. Például a palolo féreg a Holdhoz ( árapályhoz )időzíti a szaporodási ciklusát. Az ember szempontjából ez kevesebb halat, és osztrigát jelentene. Néhány tízezer év kellene, hogy alkalmazkodjon az új helyzethez a tenger élővilága. / Csak azértis evolúció! /

-

Ahogy a #6Válaszadó írja a Föld forgástengelye kevésbé lenne stabil, ez bonyolultabbá tenné a csillagászati navigációt.

-

Viszont a műholdak pályaszámítása egyszerűbbé válna. ( Három test probléma )

Az űrszemét lassabban hullana vissza a Földre.

-

Az árapály-erőművek tervei mehetnének a kukába.

2022. márc. 30. 00:18
 9/14 lcadam válasza:

Ajánlom mindenkinek:

Hoimar Ditfurth

A Világegyetem gyermekei - Létezésünk története

Kiadása óta eltelt 50 év, de ez olyan, mint az 1x1.

Az azóta eltelt évek tudományos fejlődése érthetőbbé válik az alapok megértése után.

2022. márc. 30. 05:55
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a kielégítő választ!

Mondjuk akkor csak azt, hogy élhetetlenné válna a Föld ez esetben.

De az evolúciót ne keverjük ide, mert az már hitvilág! Ezer sebből vérző áltudomány! Én erősen kreacionista beállítottságú vagyok!

Mindenfelé, amerre csak nézünk, a kicsitől a nagy egységekig felfedezhető Isten csodálatos intelligens tervezése! Fantasztikusan hatalmas és biztos kezű Teremtő, aki az Életet szolgáltatja! Az Ő alkotó ötleteinek gazdag tárháza: lélegzetelállító, csodálatot és imádatot ébresztő műremekek!

Bölcs, tudatos, aprólékos, tökéletes kivitelezés; mesteri, utánozhatatlan struktúra; működőképes összerendezettség minden szinten, határtalan részletgazdagság!

"Mert ami Istenben láthatatlan, tudniillik az ő örökké való hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva az ő alkotásaiból megértetvén megláttatik..." - Pál levele a rómaiakhoz 1/20

"Kezdetben teremté Isten az eget és a földet." - Genesis 1/1

"Aki egymaga feszítette ki az egeket, és a tenger hullámain tapos. Aki teremtette a göncölszekeret, a kaszás csillagot és a fiastyúkot és a délnek titkos tárait.

Aki nagy dolgokat cselekszik megfoghatatlanul, és csodákat megszámlálhatatlanul.

Íme, elvonul mellettem, de nem látom, átmegy előttem, de nem veszem észre." - Jób könyve 9/8-11

Stb., stb...

2022. márc. 30. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!