Tényleg megnőtt a sugárzás Csernobil-ban? Ha a kupola nagy találatot kap, mikorra érezzük meg mi Magyarok, vagy már nemlenne vészes?
Tényleg megnőtt.
A kupola nem kapott találatot gyakorlatilag nem volt tűzcsata ott.
Nem éreznénk meg, a 85os sugárzáshoz képest ez már picsafüst.
Az, hogy mi történik ott a hírszerzés tudja leginkább tehát olvass híreket.
Az érték, amit mért egy műszer, egyfelől lehet hibás is, másfelől a semmihez képest sok, a sokhoz képest semmi.
A legvalószínűbb, hogy a műszer közelében pár orosz katonaijármű felvert némi radioaktív port. Esetleg Szása tábortüzet rakott helyi tűzifából.
Nem érte találat. A Wikipédia szerint a nehéz harcjárművek felkavarták a port, emiatt mérhetően megemelkedett a sugárzás szintje.
Hozzá kell tenni, hogy a sugárzásmérők extrém érzékenyek, már 1-2 atomot kimutatnak köbméterenként.
Magyarországon nincs ebből fakadó nukleáris fenyegetettség, nem kell bedőlni a szenzációhajhász híreknek.
Miért zavar 5-ös, tánn nemérted mizu??
Más érti hopppáa! ,legjobbakat!🌶🍕
"mikorra érezzük meg mi Magyarok"
A Debreceni Egyetem nővérszállójának a falán minden munkanap reggelén (kávézás közben) megnézem a kihelyezett detektort már vagy 10 éve. A napokban sem mutatott 130 nSv/h-nál magasabb értéket. Szóval eddig nincs gond, nem volt gond. Hogy a jövő mit hoz, azt nem tudom, jós nem vagyok. Csak a múltat ismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!