Mi okozza azt a jelenséget, hogy ha egy pohár teába sok cukrot teszek, ott marad az alján egy része, és nem oldódik fel?
Figyelt kérdés
2022. febr. 23. 15:07
11/12 anonim válasza:
Én is arra tipelek, hogy helyileg telitődik az oldat, és mivel a vizcukor oldat sürüsége nagyobb mint a vizé, keverés nélkül ott is marad pohár alján, akadályozva a további oldodást. Tapasztalatom szerint 20 perc alatt sem oldodik fel. Majd kiprobálom, de szerintem keverés nélkül hosszabb idő alatt sem oldodna föl.
12/12 anonim válasza:
#6
köszönöm a kijavítást, pongyolán fogalmaztam. Adott hömérsékleten telített oldatban melegítéssel lehet tovább oldani egy bizonyos határig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!