A szelfie (in)kultúra nagyobb veszélyt jelent az egészségre mint például az Omikron?
Ez sok mindentől függ.
Pl. az illető be van-e oltva a vírus vagy a józan ész ellen.
Figyelmedbe ajánlanék még néhány hasonló kérdezési lehetőséget:
Pl.
- Mi a táplálóbb? Egy hasbarugás vagy a naplemente?
- Minek nagyobb az árnyéka? Egy sóhajtásnak vagy egy mélytengeri baktériumnak?
- Merre fúj a legerősebb szél? Kék vagy savanyú?
stb...
1
Érdekes, hogy mégsincs rá vakcina, sem gyógymód, és nem is nagyon igyekeznek kifejleszteni ellene semmit. Hm....
3
Ennyire pörög az agy már szombat reggel? :D
A 3-as kommenttel arra akartam utalni, hogy nincs értelme olyan dolgok veszélyességét összehasonlítani, amik nem azonos cél elérése érdekében választható alternatívák. Ellentétben azzal, hogy pl. oltás és nem oltás. Vagy a szelfizés haszna és hátránya.
De mivel értelmetlen kérdésre is lehet válasz:
A Földön időegység alatti omikron megfertőződési lehetőségek és az elkészített szelfik száma néhány nagyságrenden belül (mondjuk 100-1000-szeres szorzó) egyezik. De az omikron okozta kórházi kezelések, egészségkárosodások vagy elhalálozások száma sok-sok-sok nagyságrenddel nagyobb. Ezért az omikron a veszélyesebb.
6
Oké, akkor vegyük az autóbalesetét, vagy a fegyvergyártásét.
Miért gyártunk annyi autót, ha évente 1,35 millió ember hal meg autóbalesetben? Nem kár értük tán? Ez azért durvább mutató mint például a pandémiáe.
6
"A 3-as kommenttel arra akartam utalni, hogy nincs értelme olyan dolgok veszélyességét összehasonlítani, amik nem azonos cél elérése érdekében választható alternatívák. Ellentétben azzal, hogy pl. oltás és nem oltás. Vagy a szelfizés haszna és hátránya."
Az azonos cél az szerintem az egészségmegőrzés és halál elkerülése. Vagy nem értem mit értesz azonos célon. Tehát szerinted nem is kell vizsgálni semminek a veszélyességét amennyiben maga az eszköz nem az egészségmegőrzés érdekében volt megalkotva? Elég furcsa logika.
"Miért gyártunk annyi autót"
Vesd össze ezt azzal, hogy ha nem léteznének járművek, akkor kutyagumit se kapnál ebédre, se árut - semmit, amit nem lehet megtermelni pár 10 km körzetben.
Tehát néhány millió ember élne a Földön, illetve inkább majom, mert ott tartanánk fejlődésben.
9
Amúgy nem az a cél, hogy minél kevesebben legyünk?
Akkor két legyet ütnénk egy csapásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!