Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Paksiak, atomerőmű?

Paksiak, atomerőmű?

Figyelt kérdés

Tisztelt paksi lakosok.

A Paksi Atomerőművel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.

Egyrészt, milyen az atomerőmű megítélése a városban? Többségben elfogadják, támogatják, vagy inkább ellenzik működését?

Másrészt, sajnos nem találtam pontos adatot arra, hogy mennyi embert foglalkoztat az erőmű. Lenyűgöznének, ha, esetleg meg tudnák mondani, mennyi ember dolgozik ott.

Harmadrészt, mit szólnak a Paks2 projekthez?

Köszönöm előre is válaszikat!

UI: kérdéseimnek semmiféle politikai és/vagy társadalmi oka nincsen, tanulóként egy projektmunka elkészítéséhez szükséges infókat szeretném beszerezni!

2022. febr. 10. 22:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Alapadatok itt (12 másodperc kellett hozzá):

[link]

A paksiak többnyire szeretik az erőművet, mivel ebből élnek, elég jól.

2022. febr. 11. 07:06
 2/4 anonim ***** válasza:
0%
Paksikaksi
2022. febr. 11. 10:23
 3/4 SIDLER22 ***** válasza:
100%

Alapvetően örülünk neki mert van munkalehetőség. Bár így is még kevés van mert én most Tatán lakok, de nagyon nehezen találok Pakson állást. Ettől függetlenül 19 évet ott éltem és most is ott szeretnék élni.

Paks 2-nek is nyilván örülünk a munkalehetőség miatt. Úgy tudom olyan 2000 ember dolgozik ott nappal.

2022. febr. 12. 12:10
 4/4 anonim válasza:
100%

A város jórésze támogatja a paks2őt is meg az 1et is

Úgy tudom h paks 1ben nagyjábol 3-,4 ezer fő dolgozik +külső vállalkozások

Paks 2 még jóval kisebb és struktúrálatlanabb, talán 500-1000 főt ha foglalkoztat

A vàrosnak nagy gazdasági és infrastuktúrális fellendülést jelent mind a két komplexum, ám emiatt a fene jólét miatt magasabbak is a lakásárak pl.

De hat mindennek megvan a hátránya is

Szeretek itt élni, mert mindezek ellenére egy kisvárosról van szó, a maga szépségével.

2022. febr. 17. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!