Miért nehezebb a testem úszás után? A gravitációhoz
van köze?
Figyelt kérdés
Eddig azt hittem, hogy túl gyengék az izmaim, vagy nem sportolok eleget, és ezért már egy kis úszás is megterhelő a testemnek.
Most olvastam, hogy elvileg mindenki érzi ezt a nehezebb testérzetet, mivel a víz sűrűsége kisebb, a test pedig kilépés után hirtelen megérzi a gravitációt.
Ezt illett volna tudni, vagy másnak is újdonság?
2022. jan. 23. 20:40
A kérdező szavazást indított:
Eddig is tudtam
Nem tudtam
18 szavazat
1/9 anonim válasza:
Mert felszívja a tested a vizet
2022. jan. 23. 20:42
2/9 anonim válasza:
A sok úszástól elhízol, lásd a bálnákat!
2022. jan. 23. 20:47
3/9 anonim válasza:
A súlyodnak a gravitációhoz van köze. A tömegednek nincs.
2022. jan. 23. 22:04
4/9 anonim válasza:
1-es , 2-es jó poén
3-asnak meg igaza van.
Aki lenullázta ezen válaszokat, az egy humorérzék nélküli tudatlan ember.
2022. jan. 23. 22:28
5/9 anonim válasza:
3# 4#
S=g•m
Ahol S a súlyerő
g a gravitációs gyorsulás
m a tömeg
2022. jan. 23. 22:32
6/9 anonim válasza:
Én a "nem tudtam"-ot jelöltem be, mert nem volt még igazából ilyen érzésem. Igaz, hogy nem úszok, ha vízbe kerülök csak áztatom magam a kellemes érzésért. Könnyen lehet, hogyha úszással lemeríted az izmaidat, akkor ezért érzed meg jobban a gravitációt. Ha ugyanezt az időt csak pancsolással töltenéd, akkor nem vehető drasztikusan észre, hogy vízben voltál.
2022. jan. 23. 22:33
7/9 anonim válasza:
#5, ezt most sajnos nem értem, de annyit tudok, hogy a tömeg az egy állandó, a súly meg a gravitációtól függ. Földszinten mást mér a mérleg, mint a hegy tetején. 4-es voltam.
2022. jan. 23. 22:35
8/9 anonim válasza:
A levegő sűrűsége kisebb, mint a vízé. 1000-szer kisebb felhajtóerő hat rád a parton, így az izmaidnak a súlyod nagyobb részét kell megtartani (kb az összeset).
2022. jan. 23. 22:37
9/9 anonim válasza:
7#
A súly függ a tömegtől és a gravitációs gyorsulástól. A gravitácós gyorsulást jó közelítéssel állandónak tekinthetjük a földfelszínen.
A gravitációs gyorsulás számítással úgy becsülhető, hogy behelyettesíted a föld sugarát és a föld tömegét a G=(gamma)•m1•m2/r² egyenletbe.
G és az előző komment beli S is a súlyerő.
Ebben a bonyolultabb egyenletben is szerepel a test tömege.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!