Hogyha egy négy szöglet alakú égi test lenne a föld helyén ugyan abból az anyagból ugyan ilyen fizikai szabályok szerint milyen volna az a bolygó? Lehetne rajta élet? Milyenek volnának rajta a szelek?
"Rendkívül sajnálatos, hogy azok a szabályok azt az istennek se fogadnák le. Tehát vagy gömb és ezek a szabályok, vagy kocka és gyökeresen más szabályok.
Amíg megnem mondod, mik ezek, addig bármi lehet. Az emberek követ ennének és babot innának."
Persze hogy a természetben működjön ilyen más szabályok kellenének mint a mi világunké de ezek csak elméleti abstraktumok gondolat kísérlet hogy a mi világunk szabályai alapján mi történne ilyen égitestekkel! Egyébként ja az aszteroidák is sokféle alakúak itt volt pl a kifli alakú Oumuamua! Mekkora mérettől válnak ovális gömb alakúvá? S a kockabolygó tengerei akkor csak az oldalközéppontoknál lennének?
Nem lehetne "lékköre", ilyen körülmények között az nem marad meg. Elfújja a napszél.
Amúgy meg képzelj el egy kockacsúcs formájú hegyet, ahogy a tetején álldogálsz. Na, olyan lenne.
Tételezés szerűen értem a lékkört! Teljesen félre értitek nem reális értelemben értem a csodát hogy kis valószínűséggel lehetne léköre hanem egy mese világ keretei közt! Viszont az élőlényeket már a reális fizika szabályaival xD
Tehát rovarfélék növények gombák vagy mocsárvilág lehetnének egy ilyenen ha volna neki lékköre de a bolygó csak 100 max 1000kilóméteres lenne hogy legyen gömb alakja és a rá vonatkozó gravitáció meg a rá vonatkozó fizikai adatok alapján? Amennyiben igen milyenek kéne lenniük ezeknek az élőlényeknek? Mondjuk miben térnének el az itteni rovaroktól?
Most lékkör, vagy lékör?
Nagyon nem mindegy.
Amúgy: LÉ𝐆KÖR.
Ilyet csak a buták szoktak mondani, vagy a reménytelenül lusta és trehány emberek, szóval én nem tenném a helyedben.
Ráadásul sikerült többé-kevésbé értelmes szavakat használnod, de azért leírom, ha nem értenéd:
lékkör=egy kör alakú léknek a vonala,
lékör=valamilyen folyadékból készített kör.
Szóval, légy szíves, kapd össze magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!