Mi számít konkrétan kapustámadasnak szögletnél?
Én konkrétan arra a szituációra lennék kivancsi (szögi)ha a kifutást akadályozza az ellenfél játékosa és egyszerűen a kapus útjában áll.( de nem kézzel csak testel)
Így nyílvan neki kedvező mert, ha ki is kerülné a kapus valahogy a játékost azzal már lépés hátrányban van az esetleges fejelő játékosokkal szemben.
Illetve van e ennek mértéke?
Ha csak kicsit érnek össze akkor azzonal szabadrúgás kifelé?
Illetve mivan akkor ha a kapus fut bele egy álló ellenfel játékosba aki nem szándekosan akadályozott?
Mi a célszerű teendő az ismert szabályok alapján?....a csatár szempontjából és a kapus szempontjaból?
Esetleg valaki látott e már ilyen szitukat? Tudnatok e videokat küldeni ide?
Tudom hogy a magyarok nagyon erzekenyek a focira vonatkozó dolgokkal szemben. Kérlek próbaljatok meg normálisan valaszolni. Köszönöm.
Ha valamit rosszul fogalmaztam meg elnézést.
Ha jól tudom, elméletileg az ötösön (öt és felesen) belül van a kapusnak védett területe, ahol az ellenfél támadója nem akadályozhatja őt a mozgásban. Ha ugye kifut egy magas labdára, ott más a helyzet.
Szerintem a legtöbb esetben azért véleményesek az ilyen szituációk, mert a kapus eleve nem a gólvonal, hanem az ötös vonala környékén várja a beadást, és ott már előfordulhatnak test test elleni küzdelmek kapus és támadó között is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!