Ha az energia nem vész el, hanem átalakul, akkor hová lesz, mivé lesz a meleg a szobámban, amikor nem fűtök?
Figyelt kérdés
2021. dec. 19. 14:12
1/22 anonim válasza:
Kiegyenlítődik a sok hideg levegővel.
2/22 A kérdező kommentje:
Ennyit azért én is tudok, de akkor mégiscsak elvész.
2021. dec. 19. 14:17
3/22 A kérdező kommentje:
Ugyanaz a helyzet, ha mondjuk fűtök a kályhában. Meleg a kályha olyankor, ha nem fűtök, akkor kihűl. Hová lesz ott is a meleg?
2021. dec. 19. 14:18
4/22 A kérdező kommentje:
Elveszett a hőenergia, de az energia nem vész el.
2021. dec. 19. 14:19
5/22 2*Sü válasza:
A hőenergia átadódik a környezetnek, a falaknak, onnan a külső levegőnek, stb… Az energia megvan, csak már nem a szobádban. A kályhánál hasonló módon. A kályha – hőkiegyenlítődés során – átadja a hőenergiát a levegőnek, a falnak, stb…
6/22 A kérdező kommentje:
Nekem lényegében a megfogalmazással van problémám. Azt a részt értem, amit írsz, csak akkor ez játék a szavakkal, hogy elveszik, nem veszik el. Hiszen ha átadja, a szobában hideg lesz, akkor tulajdonképpen elveszik, nem? Eltűnt a meleg.
2021. dec. 19. 14:25
7/22 A kérdező kommentje:
Persze tágabb értelemben nem veszik el, valahol megtalálható lesz odakint. De a szobából elveszett.
2021. dec. 19. 14:26
8/22 krwkco válasza:
"hová lesz, mivé lesz a meleg a szobámban, amikor nem fűtök?"
Kimegy.
Mint ahogy Te sem veszel el, amikor kimész a szobából. Bár ennyi ésszel,... ki tudja. :-)
9/22 A kérdező kommentje:
Egyből személyeskedni kell, mi? Csak ám leírtam, hogy ezt a részt értem.
2021. dec. 19. 14:28
10/22 A kérdező kommentje:
Ha én kimegyek a szobából, akkor eltűntem onnan.
2021. dec. 19. 14:29
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!