Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Villámcsapás energiájának...

SIDLER22 kérdése:

Villámcsapás energiájának eltárolása másképp?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor lehet hallani, hogy egy egy ember kitalálja, hogy mi lenne ha elfognánk a villámcsapást és eltárolnánk akksiba. Ezt ugye tudjuk, hogy lehetetlen. Hirtelen nagy energiáról beszélünk. Több millió voltról. Nincs is nagyon eszközünk, hogy ezt felfogjuk pláne, hogy még el is tároljuk...

De mi van abban az esetben ha igazából nem is a villám csapást akarjuk elfogni hanem jó magasra felemelünk (vagy felröptetünk vagy akármi...) egy rácsos/antenna szerű nagy fémet. Ez a felhők és a föld között keletkezett elektron különbséget összefogja és egy irányított helyre a keletkező töltést elvezetjük és így már el is tudnánk tárolni. Tehát nem várnánk meg míg annyira felhalmozódik az elektronkülönbség, hogy villámcsapás legyen hanem a folyamatosan keletkező feszültséget már le is vezetjük használatra vagy tárolásra. Így ugye nem is történne villámcsapás.

Gondolom nem kivitelezhető mert már rég megcsinálták volna. Mi lehet ennek a hátránya? Nem ér annyit, hogy egy-egy viharhoz vigyünk vagy építsünk egy ilyet? A méretekkel meg szerintem nem lenne probléma. A Duga radar után én már nem lepődnék meg semmin.

2021. dec. 10. 17:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Egy villámcsapásban nagyjából 9-10 ezer forintnyi áram van, ha mindet ki tudnánk nyerni belőle."

Átlagosan 3 kWh van benne. messze van az egy tízestől.

2021. dec. 11. 13:01
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

"Átlagosan 3 kWh van benne"

Én 260-as adatot találtam, de simán meglehet az is, hogy tévedtem, igazából nem értek hozzá csak gugliztam. Ha neked van igazad, akkor még rosszabb a megétrülés, 3 kWH az úgy kb 100 forint. Köszi a kiegészítést.

2021. dec. 11. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!