Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ötös lottón a kettes találatot...

Ötös lottón a kettes találatot milyen képlettel számolom ki?

Figyelt kérdés

Az ismétlés nélküli kombináció képlete megvan, ez eddig tiszta sor:

(90*89*87*86*85):(5*4*3*2)

De ez ugye arra vonatkozik, ha 90-ből az 5 telitalálat.

Hogyan lesz ebből 2, (3?,4?) találat?

Mit kell még hozzátenni?

2021. dec. 7. 03:01
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

most így visszaolvasva kapisgálom, amit írtál, de a 400 szerintem sok. A legtöbb helyen-szinte mindenhol- 1:45 esélyt írnak a kettesre, ahol az 5-ösre az ismert 43.949.368-at. Vagyis 45 szelvényt kéne venni. Ez ugye 90 fele. Szóval sem az én 60-valahány szelvényem sem a Te 400 sem jó. Szerintem törtszám amúgy sem jöhetne ki.Hisz pont az a lényeg, hogy mennyi darab kell.

Itt egy videó pl amiben beszélnek az esélyekről. Semmi újdonság, de talán érdekes lehet ;)

https://www.youtube.com/watch?v=1-ric6S2uUU

2021. dec. 7. 23:17
 12/15 anonim ***** válasza:
Eredményre minden további nélkül kijöhet törtszám, csak érteni kell, hogy az mit jelent. Például ha az a kérdés, hogy 3 zsák kruplit tegyél 500 méterrel arrébb, de egyszere csak két zsákot bírsz el, akkor hányszor kell elindulnod, akkor arra az a válasz, hogy 3/2=3,15-szer, ami azt jelenti, hogy az első körben tudsz vinni két zsákot, a következőben már csak 1-et, de attól még az 1 zsákkal indulás is 1 indulásnak számít, tehát a kérdésre a válasz az hogy 2-szer kell indulnod.
2021. dec. 7. 23:27
 13/15 anonim ***** válasza:
Az 1:45 esély az azt jelenti, hogy ÁTLAGBAN minden 45. szelvény nyer,nem azt, hogy elég 45 szelvényt kitölteni a tuti 2-es találathoz. Korábban beírtam a 100-at, mint megfejtést,wiki linket is adtam, amiben egy referált impakt faktorral rendelkező folyóiratra hivatkozik. Szóval nem Jóskapista hasra ütött eredménye ez a szám. Ha nagyon érdekel a levezetés ott utána tudsz nézni.
2021. dec. 7. 23:58
 14/15 A kérdező kommentje:
Utánanézek, bár eléggé levédett tartalom. A képletet még mindig hiányolom. De majd meglesz. Kösz az eddigieket. Ha okosabb leszek, majd megírom. Jó éjt.
2021. dec. 8. 01:12
 15/15 anonim ***** válasza:
Olyan képletet ne várj, ami az egyes nyereményosztályokra kidob egy számot, mint min. szelvényszám, ahogy írtam nem egy egyszerű probléma. A cikk valóban fizetős, megpróbálok segíteni privátban, de nem lesz egyszerű megérteni.
2021. dec. 8. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!