Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A tudomány miért tartja...

A tudomány miért tartja számon mint rendellenességet az asperger szindrómások őszinteségét?

Figyelt kérdés

Már az őszinteséggel is problémája van a tudománynak, nem csak a szeretettel?

A darwini elvek valóban morális süllyesztőbe küldik az emberiséget?

2021. dec. 3. 12:07
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Én is aspi vagyok. Az általánosítást tartom rendellenesnek. Én nem mindig mondom ki őszintén, egyenesen a dolgokat, ahogy sok más autista ismerősöm sem. Nem mindegyikünket az elavult, primitív tankönyvekből kéne megítélni.
2021. dec. 5. 05:06
 32/37 anonim ***** válasza:

Minden könyv elavul egyszer. De vannak újak. Csak nem mindenki tudja...

Amíg van érv, szívesen beszállok egy értelmezésbe. Ha azonban a beszélgetés indítójáról kiderül, hogy csak szajkózza álláspontját, a többiről pedig az, hogy elég tiszta kép él benne, akkor az az a pont, ahol abba lehet hagyni.

2021. dec. 5. 11:04
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

"Már az őszinteséggel is problémája van a tudománynak?"

Igen.

Állunk a pénztársorban. Állnak vagy öten előttünk, és egy 100 kilós hölgy fizet éppen.

- Apa, látod milyen gyönyörű piros kabátja van annak a rettentő kövér néninek, aki most fizet? - kérdezi a fiam jól hallhatóan.

Meglepett és kíváncsi tekintetek cikáznak, hol ránk, hol a hölgyre nézve.

- Igen, látom, valóban gyönyörű színe van a kabátjának.

- És mitől ilyen rettentő kövér a néni?

- Nem illik ilyet mondani, kisfiam!

- Nem illik? De hiszen te is látod milyen kövér...

A hölgy minket néz. Én vörösödök. A kasszasor igyekszik másfelé nézni.

- Megnevelhetné a fiát, Uram! - szól nekem a hölgy.

- Én igyekszem hölgyem, de ő autizmussal élő, Asperger szindrómája van. Csak úgy tudja elmondani a dolgokat, ahogyan ő látja.

Már a hölgy is vörösödik. Végül szó nélkül elpakolja az utolsó terméket a szatyrába, és elmegy.

A fiam meg mostmár suttogva:

- De én csak az igazat mondtam.

- Igen, de ezzel megbántottuk a nénit - suttogom vissza.

- Miért? Ő nem tudja, hogy kövér?

- Tudja, de ezt nem illik szóvá tenni?

- Miért nem? Mindenki látja milyen kövér.

- Igen, de ezt akkor sem illik szóvá tenni.

- Nem értem.

- Elhiszem...

2021. dec. 7. 00:56
 34/37 A kérdező kommentje:

33

Aham, tehát az Aspergereseket most valami tahó beszólogató embereknek kell ábrázolni?

2021. dec. 7. 08:47
 35/37 anonim ***** válasza:

Mint annyiszor, ismét félreértetted.

Nemcsak egyféle igazság létezik. A világban nincs fixpont, amihez viszonyítunk. Mindig minden relatív.

Az aspergeresek (így kis betűvel) más emberek, náluk más az igazság, mint a többieknek. Annyi azonban minden nézőpontból bizonyos, hogy nem tahók. És ez így van jól. Elképesztően unalmas lenne a világ, ha minden ugyanolyan lenne benne.

2021. dec. 7. 09:43
 36/37 A kérdező kommentje:

35

Engem leginkább az a tanulmány riaszt meg ami azt hozta ki, hogy az Aspergeresek “betegesen” becsületesek.

Én eddig nem tudtam, hogy lehet a becsületesség beteges is.

A tudomány viszont felvilágosított. De ettől nyilván nem szerettem meg jobban a tudományt.

2021. dec. 7. 11:48
 37/37 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“Én eddig nem tudtam, hogy lehet a becsületesség beteges is.”

Függetlenül attól ,hogy valaki aspergeres-e vagy sem bármit túlzásba lehet vinni. A szélsőséges esetek pedig szinte sosem jók. Hadd mutassak egy “példát” arra amikor valaki túlzásba viszi mondjuk a barátkozást. Ismered a magyar videóst, JustVidman-t? Neki van ez a videója:

[link]

A számunkra lényeges rész valahol 4 perc körül/ után van, de érdemes megnézni az azelőtti perceket is.

“A tudomány viszont felvilágosított. De ettől nyilván nem szerettem meg jobban a tudományt.”

Mégis nap mint nap élsz a tudomány vívmányait használva. Korábban már írták ,hogy hol s miért hibás a képed a tudományról, ne kelljen megint lefutni azokat a köröket.

2021. dec. 7. 12:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!