A tudomány miért tartja számon mint rendellenességet az asperger szindrómások őszinteségét?
Már az őszinteséggel is problémája van a tudománynak, nem csak a szeretettel?
A darwini elvek valóban morális süllyesztőbe küldik az emberiséget?
20
Ti neurotipikusok mind ilyen jól kategorizáltok semmi alapján?
Rasszizmus, vallási, nemi intolerancia, sovinizmus. Ilyen hasznos találmányaitok voltak. Remek faj vagytok!
Fogalmazzunk pontosan. A tudománynak van egy véleménye erről a témáról, te pedig értelmezd valahogy azt a véleményt. Nos bizonyítani kéne, hogy te a véleményt minősíted, és ne ma saját olvasatodat.
Hogy egyértelmű legyen. A tudomány leírt valamit, amit te és én (meg sokan mások) elolvastak. Az a vélemény egy, nem kettő. Pedig a te értékelésed erről merőben különbözik az enyémétől. Ebből pedig az következik, az értékítéletet a saját megértésünkről mondtuk, nem a tudományról.
Ezt a szót valahogy soha nem tudom megunni: "tudományhívők".
A tudományban nem kell hinni. Ha van egy kis eszed, akkor be tudod látni egy állítás igazságtartalmát úgy, hogy már ismert igazságtartalmú tételekre építkezel. Innentől nem hit, hanem józan ész és logika kérdése, hogy érted-e a "tudományt", hiszen bárminek utána lehet járni saját erővel és semmiben nem kell hinni.
Másrészt pedig nem igazán értem ezt a hirtelen felindulást. Ilyen kikelésen (lsd. 1. oldal) esetleg nevetni lehet, de inkább szomorúsággal töltött el a további kommunikáció. Attól, hogy a kérdező aspergeres még élhetne teljes életet, de ilyen dührohamok már alapvetően kezelendőek. A tévedések alapján (miszerint a tudomány felel minden rosszért, definíciós pontatlanságok, minden fekete-fehér sematizálása, stb.) olybá tűnik, az eset menthetetlen.
“Attól, hogy a kérdező aspergeres még élhetne teljes életet, de ilyen dührohamok már alapvetően kezelendőek. “
Próbáld ki egy idegen bolygón ahol mindenki más mint te, senki sem ért meg, ráadásul lelkiismeretesebb vagy mint a többi és ezt rendellenesnek találják.
Vajon kialakulna némi fruszráció benned?
"Próbáld ki egy idegen bolygón ahol mindenki más mint te, senki sem ért meg, ráadásul lelkiismeretesebb vagy mint a többi és ezt rendellenesnek találják."
Erre azt szokás mondani, hogy "ha Rómában vagy, tégy úgy, mint a rómaiak". Nem véletlen alakult ki ez a mondás.
Mellesleg az őszinteség volt a kérdés és remek példákat adtak arra, hogy miért rombolja le az emberi kapcsolatokat, de rendben én is adok egyet. Például ha valamilyen testi amorfitással rendelkeznél (kövérség, sántaság, alultápláltság, végtaghiány, kopaszodás, extrém szőrösség, vagy egyéb általában szégyellt deformitás), akkor barátkoznál olyan emberrel, aki folyamatosan felhozza azt és beszól rá? Pontosan abban a helyzetben vagy az aspergereddel, mint amit az okoz másoknak és csodálkozol, hogy miért vagy kirekesztve. Ezt miért kell magyarázni?
A frusztráció kezelésére pedig a történelemben eddig soha nem volt ennyi lehetőség, hogy levezethesd. Az aspergert pedig kezelni kell, amennyire lehet, nem pedig online okoskodni nagyobbnál nagyobb hülyeségek benyögésével. Ez nem az a fajta szocializáció, ami segít, sőt....Egyébként nem mindenki más, hiszen nem egyedül rendelkezel ezzel a betegséggel, tehát miért nem keresel hasonló problémával rendelkező egyéneket? Végtelen lehetőség az internet, ehelyett itt vitatkozol teljesen értelmetlenül.
Egy keresztény tanítás szerint ez a világ romlott, és bennük az emberek is romlottak (abban már nem értenek egyet a felekezetek, hogy mennyire). Emiatt szükség van például kegyes hazugságokra is, amelyek teológiailag nem számítanak bűnnek.
Egy aspergeres képes lehet hazudni, ezt azonban kellemetlennek érzi. Sőt, a saját érdekéből is hazudhat.
Például ha valamilyen testi amorfitással rendelkeznél (kövérség, sántaság, alultápláltság, végtaghiány, kopaszodás, extrém szőrösség, vagy egyéb általában szégyellt deformitás), akkor barátkoznál olyan emberrel, aki folyamatosan felhozza azt és beszól rá? Pontosan abban a helyzetben vagy az aspergereddel, mint amit az okoz másoknak és csodálkozol, hogy miért vagy kirekesztve."
A neurotipikusok ezt egyébként gyakrabban csinálják. Én is tapasztaltam. Nekem is van néhány testi hibám és folyton eszembe juttatják. Ez nem hiszem, hogy Aspergeres probléma.
Egyébként az őszinteséghez az Aspergersek esetében társul egyfajta becsületesség is. Nem megronthatók, tiszta lelkek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!