Igaz, hogy azért nem novesztenek agyart az elefántok, mert azokat vadásztak le amelyiknek volt agyara?
Figyelt kérdés
2021. okt. 22. 21:14
1/17 Pelenkásfiú válasza:
Erről még nem hallottam, de úgy tudom elképzelni, ha mindig a legnagyobb agyarral rendelkezőket vadászták le, akkor a "kisebb agyar", mint tulajdonság öröklődött tovább folyamatosan.
2/17 anonim válasza:
Milyen elefántok és pontosan hol?
Jó tudtommal vannak olyan afrikai helyek, ahol a hatóságok inkább levágják éltűkben az állatok agyarát, hogy ne essenek orvvadászok áldozatául.
De a nőstényeknek alapból kisebb van, nem ritka az sem, hogy gyakorlatilag nincs. Ázsiai rokonaiknál pl csak a hímeknek van, de nekik is kisebb, mint az afrikaiaknak.
3/17 anonim válasza:
Nem, a vadászat miatt golyóálló mellényeket növesztettek, az agyart azért hagyták el, mert utálták a biliárdot, ahogy golyóként ott pattog az agyaruk.
4/17 anonim válasza:
Én is olvastam a cikket. Nem a vadászat miatt nem növesztenek agyart az elefántok, hanem a vadászat miatt szaporodott meg az agyarnélküli elefántok száma. Az agyarnélkúliség egy génmódosulás, génhiba az elefántoknál Az agyarral rendelkező elefántokat kilőtték, azaz ők már nem tudtak tovább szaporodni. Viszont a génmódosult agyarnélküli elefántok békében szaporodtak, így megnövekedet az ezzel a génhibával rendelkező elefántok száma. Ez így tök logikus. Ennyi
5/17 A kérdező kommentje:
Köszi!
2021. okt. 22. 22:24
6/17 anonim válasza:
Csak egy off-topic kérdés.
Hogyan folyik így a hímek közötti versengés, ha nincsenek agyarok?
7/17 anonim válasza:
Nem, egyáltalán nem így logikus. Az agyar mérete arányos az életkorral. Mire kilövik, már ezerszer szaporodott, így semmilyen szelekció nincsen.
8/17 Szirty válasza:
Nem igaz, mivel az elefántok növesztenek agyart.
9/17 anonim válasza:
Így működik a valóságban egy populációban a szelekció.
10/17 Szirty válasza:
Hmmm...
Érdekes. Ha elefántos képeket nézegetek azt látom hogy van agyaruk, tehát nyilvánvalóan növesztik. Gondolom nem protézis.
Bár nem esett szó arról hogy a "nem növesztenek" mikortól érvényes. Ha csütörtöktől, akkor elnézést, nem tudtam róla... :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!