Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Digitalizált tudományos...

Digitalizált tudományos adatbázis linkeket hol találok, amiket civilek is olvashatnak?

Figyelt kérdés

Olyan tudományos adatbázisokat keresek, ahol civilek is olvashatnak digitalizált szakkönyveket, szakfolyóiratokat, tehát nem egyetemi könyvtárak digitalizált adatbázisa amit csak egyetemi hallgatók tudnak használni, bár ha van ilyen egyetem ahol civilek is használhatják olyan linkeket is örömmel elfogadom.

Tudtok nekem ilyen digitális természettudományos adatbázisokat linkelni?

Külföldi adatbázis is érdekel.

2021. okt. 18. 11:17
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szakterület? Biológia, fizika, kémia, orvostudomány, nyelvészet, irodalom stb?
2021. okt. 18. 15:06
 2/22 A kérdező kommentje:

Biiológia, fizika, kémia, zoológia, állatorvos tudomány, természetvédelem, mikrobiológia, bioszféra,

bioszféra mikrobiologiája, növénytan, űrkutatás, nyelvészet és tudnám sorolni. :)

2021. okt. 18. 15:12
 3/22 A kérdező kommentje:
Agrár terület is érdekel, környezetvédelem, minden ami a természet.
2021. okt. 18. 15:13
 4/22 A kérdező kommentje:

* Biológia

Bocsánat egy i-vel többet írtam.

2021. okt. 18. 15:14
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
2021. okt. 18. 18:36
 6/22 A kérdező kommentje:
5-ös köszönöm szépen. 😊
2021. okt. 18. 19:04
 7/22 anonim ***** válasza:
2023. máj. 3. 14:47
 8/22 anonim ***** válasza:
65%
Sci-Hub. Ez gyakorlatilag a tudomány nCore-ja vagy piratebay-je. Bemásolod a linket vagy doi azonosítót, és szinte mindig megkapod a teljes publikációt, függetlenül attól, hogy fizetős-e vagy sem. Ha otthonról dolgozom, általában nem is szarakodom az egyetemi VPN-nel, hanem leszedem sci-hubról.
2023. máj. 3. 16:28
 9/22 anonim ***** válasza:
30%
Amúgy ha egy személyes megjegyzést megengedsz, szimpatikus ez a széleskörű érdeklődés hogy fizikától kezdve a mikrobiológián keresztül az űrkutatásig minden érdekel, de ennek a fajta tudásszomjnak a kielégítésére inkább a Wikipedia lesz a nyerő mint fizikai és mikrobiológiai folyóiratok. Kicsit olyan mintha valaki úgy állna neki a programozásnak, hogy akkor ő mostantól követni kezdi a Linux kernel forráskódjának a változásait.
2023. máj. 3. 16:35
 10/22 A kérdező kommentje:

8-as a sci-hub shadow library és jogi következményei is voltak valaki már ajánlotta nekem, de én olyan tudományos adatbázist keresek ami legális és nem jogsértő. De azért köszi. Ha te vagy 9-es akkor jelzem hogy semmit se tudsz rólam, de azért köszönöm ismét a tanácsot, de ilyen tanácsot nem kértem.

A 7-esnek is köszi remélem ez legális utána nézek.

Amugy hogy fokozzam 9-es tanácsát nem csak a természettudomány érdekel. 😏

2023. máj. 3. 19:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!