Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Space Engine nevű program a...

Space Engine nevű program a maga igen nagy adatbázisával, de neten miért nem lehet rákeresni?

Figyelt kérdés
Adott pl. egy-egy földhöz hasonló bolygó, megvan a neve is (pl. RS 8403-141... stb.) neten beírom semmi, nincs info róla. Miért nincs találat rá? Kamu bolygó vagy csak adat nincs feltöltve, vagy nem is akarják feltölteni?
2016. márc. 16. 19:10
 1/5 anonim ***** válasza:

A Space Engine az ismeretlen Naprendszereket úgy generálja, mint a Minecraft a térképet.

Pl. keress rá a legközelebbi csillagra, a Proxima Centauri-ra. Egy bolygót sem fedeztünk fel még körülötte, de a Space Engine legenerál neki egy egész bolygórendszert.

2016. márc. 16. 19:17
 2/5 A kérdező kommentje:

Értem, akkor szinte teljesen felesleges vele foglalkozni ha valótlan adatokat mutat. Annyi hogy mi lenne ha ott lenne abban a zónában egy-egy bolygó.

Köszönöm!

(Közben neten több infot találtam közvetlen az exobolygókra rákeresve)

2016. márc. 17. 06:17
 3/5 anonim ***** válasza:

Már régen tetted fel a kérdést, majdnem 7 éve, de válaszolok rá. Ki lehet kapcsolni a "procedural" planets, stars, galaxies, nebulas opciót, így csak a valóban valódi objektumokat mutatja, amelyeket már felfedeztek és biztosan ott van. Azonban nem feltétlen lesz "valóságosabb" így, mivel a szimulátor próbál a valószínűség mentén generálni bolygókat, csillagokat, galaxisokat, ezért ha valóban ott lehetnénk, akkor jó eséllyel hasonlókat látnánk, még ha nem is ugyanazokat.

Ha mindenre csak a "real"-t állítjuk be és kilőjjük a "procedural"-t, akkor kb csak egy 1000 fényévnyi sugarú "gömbben" láthatunk érdekes dolgokat, kivéve a Tejút közepén lévő feketelyukat (Sagittarius A*, illetve a legnagyobb csillagokat, mint pl a Stephenson 2-18, UY Scuti, VY Canis Majoris..

Szóval mindkét opció hasznos lehet.

Ha feltétlen csak igazi objektumokat keresünk, akkor érdemes csak a real-t beállítani (esetleg mellé még letölteni a 30 ezres Gaia katalógust, de az meg megeszi a gépet :))

Ha viszont az űrt úgy szeretnénk felfedezni, amilyen az lehet "valójában", még ha nem is pont úgy, de valószínűség alapján mindenképp hasonlóképpen, akkor érdemes bepipálni a procedural objektumokat is.

2022. okt. 13. 00:11
 4/5 A kérdező kommentje:
#3 Köszönöm szépen a válaszodat, ezt nem tudtam, nem ástam végül bele magam annyira, helyette Stellariumoztam :)
2022. okt. 13. 08:37
 5/5 anonim ***** válasza:
Az is jó, próbáld ki a Star Walk 2-t is. Ha a telefonod kamerája jól érzékeli a fényeket, akkor Augmented Reality-ben tudod nézni a csillagokat és pontosan be tudod őket azonosítani :)
2022. okt. 20. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!