Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha nem vizsgálták a Pfizer...

Ha nem vizsgálták a Pfizer genotoxicitását, akkor hogy jelenthetik ki, hogy biztonságos?

Figyelt kérdés

Azt olvastam a honlapon, hogy nincsenek adataik a genotoxicitásra és hogy "várhatóan" nem fog beépülni a genomba, nem okoz elváltozást a sejtmagban.

Ha ezt nem vizsgálták meg, akkor mégis hogy van pofájuk kijelenteni, hogy biztonságos?

2021. okt. 8. 09:19
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
68%
Te most tényleg azt hiszed, hogy az mRNS ugyanaz, mint az RNS? Tanultál te bioszt? A transzláció és transzkripció megvan?
2021. okt. 8. 13:11
 12/26 A kérdező kommentje:
11: ezek szerint te nem vagy tisztában a dolgokkal. Igen, az mRNS is egy RNS, ahogyan az rRNS és a tRNS is. Csak más-más funkciójuk van.
2021. okt. 8. 13:23
 13/26 sadam87 ***** válasza:
85%

"A normális RNS az percek alatt lebomlik, de ez konkrétan úgy van megszerkesztve, hogy több óráig ne tudjon lebomlani."

Valóban. Mondjuk mintha egy pöttyet eltúloznád, hogy mennyivel marad meg tovább. Az mRNS fél-életidejére inkább órákat szoktak mondani, bár elég változatosak az adatok.

[link]

És ettől miért is lenne genotoxikus szerinted??? Unalmában elszambázik a sejtmagba (nincs rajta nukleáris transzferre utasító szignál), ott elcsíp egy reverz transzkriptázt, és ráerőszakolja magát (hogyan is), és jól beépül a sejtmagba?? Nem nagyon látom, hogyan befolyásolná bárhogy a DNS-t hosszabb életéidő (más RNS-ek ettől függetlenül jóval nagyobb mennyiségben vannak meg a sejtben).

"De pont arra irányul a kérdésem, hogy honnan tudják igazándiból, hogy mikor bomlik le, ha feketén fehéren le van írva, hogy ezt nem vizsgálták meg?"

1. Hol is írtak ilyet?

2. Attól még, hogy a konkrét vakcinán esetleg nem vizsgálták, nyilván nem az ujjukból szopták ki, hogy milyen hatásai vannak ezeknek a szekvenciáknak.

[link]

"Egyébként a sejtnek van reverz transzkriptáz enzime, és azt bármelyik külföldi vakcina tájékoztató honlapon leírják neked, hogy pici az esélye, hogy beépüljön, de nem lehet kizárni sem."

Persze. Hiszen a tudományos módszertannal gyakorlatilag nem lehet bizonyítani, hogy soha nem épül be. Ahhoz az összes sejtbe juttatott összes mRNS útját végig kéne követni...

De akkor hadd ismételjem meg, amit a 4. válaszoló írt: a sejtjeink tele vannak mRNS-ekkel, mégsem íródnak vissza a DNS-be. Akkor miért pont ez íródna?

Szép idézet. Az még milyen szép volna, ha megadnád a hivatkozás forrását is...

[link]

Persze akkor valószínűleg feltűnne, hogy nem biztos, hogy a legszigorúbban tudományos oldalról van szó.

Az első két bekezdésben amit ír, amúgy igaz. Csak aztán az utolsó bekezdésben elszalad egy csöppet a ló szerző fantáziájával. Pontosan hogy is kerül be a vakcina mRNS a sejtmagba? Az mRNS-ek a másik irányba szoktak szállítódni... Aztán azért a reverz transzkriptáz és integráz enzimek nem full random szokták átírni és beilleszketni az útba jövő RNS-ek DNS másolatait a genomba. Vannak olyan szekvenciák, amiket felismernek. Pontosan mi alapján is feltételezi a szerző, hogy ezek megvannak a vakcina mRNS-ben? Mert ez nem kicsit tűnik valószínűtlennek számomra...

És akkor tegyük fel, hogy nagy ritkán megtöténik ez. Akkor mi van? Akkor minden más sejtünkbe jutó vagy lévő RNS-el is megtörténik, aztán mégis élünk! Plusz azért az sem mindegy, hogy ha létezik ilyen egyáltalán, milyen gyakori. Az általad linkelt szöveg is elismeri, hogy maximum nagyon ritkán történhet meg. Mondjuk ha 100 millió esetből egszer előfordul (oké, ez egy teljesen ex has becslés), akkor mi van? Eleve, még ha be is épül a gazda genomba, akkor is kicsi az esélye, hogy bármit okozzon. Plusz jó eséllyel nem osztódó sejtbe kerül, az legrosszabb esetben rövid időn belül feldobja a bakancsot. Annak, hogy ha egyáltalán tényleg be tud (kis eséllyel) épülni, valami káros következménye legyen, elképesztően kicsi. Sokkal kisebb, mint a vakcina haszna.

2021. okt. 8. 15:16
 14/26 anonim ***** válasza:
75%

Akkor most újra felteszem a kérdést:

Te most tényleg azt hiszed, hogy az mRNS ugyanaz, mint az RNS? Tanultál te bioszt? A transzláció és transzkripció megvan.

De szerintem már mindenki tudja a választ. Fogalmad sincs mi az. Inkabb maradtál volna csendben

2021. okt. 8. 15:30
 15/26 A kérdező kommentje:

14: minden bizonnyal több közöm van a bioszhoz, mint amennyi neked valaha is lesz. Úgyhogy felesleges ide piszkítani a komplexusaidat. Na taka van!

13: ezeket már én is lepörgettem, de honnan tudod, hogy nem fog pont osztódó sejtbe kerülni?

2021. okt. 8. 15:36
 16/26 anonim ***** válasza:
78%

Kutató biológus vagyok, mint írtam is, de abban biztos vagyok, hogy neked semmi közöd a bioszhoz. Ha lenne, már leesett volna miért röhögtünk pofán azért, mert azt sem tudod mi az az mRNS.

Ne piszkítsd tele az oldalt a hozzá nem értő, szánalmas kérdéseiddel, mert ehhez a témához olyan h.lye vagy, mint a s.gg.

Cumi haver, jól beszivtad :)

2021. okt. 8. 15:50
 17/26 A kérdező kommentje:

Kutató biológus… el is hiszem. Ha pedig igen, akkor biztosan tanultál etológiát, és megválaszolhatnád pl, hogy milyen magatartásra utal az, amikor valaki egy kérdésfelvetésre agresszív módon reagál? Mióta baj kérdezni? Mióta zavar az bárkit is, hogy valakit valami érdekel?

Az egotrippedet éld ki kérlek máshol.

2021. okt. 8. 15:55
 18/26 anonim ***** válasza:
78%

Ha tanultál volna etológiát, akkor tudnad, hogy nem ezzel foglalkozik :D

Hányszor akarod magad beégetni?

Itt egyedül te reagálsz agresszív módon, de már maga a kérdés feltevése is bicskanyitogató és süt belőle a tudatlanság.

"van pofájuk kijelenten" Ilyen komolyan le mersz írni úgy, hogy s.gg h.lye vagy a témában és csodálkozol, hogy aki meg ért hozzá, az a falba verné a fejed.

2021. okt. 8. 15:59
 19/26 A kérdező kommentje:

18: El kell magyaráznom, hogy mit jelent az etológia? Milyen biológia szakon végeztél te? Dióhéjban az állatok magatartásával foglalkozik.

Miért bicskanyitogató? Én csak egy egyszerű kérdést tettem fel, nem provokatív jelleggel. Te azonnal nekem ugrottál. Ha érdekel amúgy be vagyok oltva :)

2021. okt. 8. 16:10
 20/26 A kérdező kommentje:

Te: “Itt egyedül te reagálsz agresszív módon“

Few moments later: s.gg h.lye vagy a témában és csodálkozol, hogy aki meg ért hozzá, az a falba verné a fejed.

2021. okt. 8. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!