2/16 anonim válasza:
A világ működéséről tanulnak szinte folyamatosan, és minél többet tudnak, annál több kérdés merül fel bennük a világról.
3/16 anonim válasza:
Elméleteket gyártanak, és bizonyítanak!
4/16 anonim válasza:
Vagy fordítva :-)
Előbb bizonyítanak valamilyen fizikai jelenséget, aztán gyártanak hozzá elméletet.
5/16 anonim válasza:
A fizikusok azok, akik szellemileg már túlnőttek a társadalmi téveszméken, és ezért az igazság keresésének szentelik az életüket. A fizika tudománya alulról építkezik és a természet legalapvetőbb jelenségeit igyekszik a lehető legpontosabban tisztázni.
6/16 anonim válasza:
A fizikusok abból a paradigmából indulnak ki, hogy a világmindenség megismerhető. Elvetik a dogmatikus gondolkodásmódot és kizárt hogy klasszikus értelemben vallásos világképpel rendelkezzenek. Az észlelt jelenségeket igyekszenek a lehető legpontosabban, a matematika nyelvén leírni. Szinte minden új fizikai ismeret hatalmas jelentőséggel bír ami a technikai civilizációnkat illeti, de a modern filozófiai gondolkodás sem létezhet már fizikai alapismeretek nélkül.
7/16 anonim válasza:
Egy egyetemi szinten képzett fizikus szellemi szempontból transzcendens lénynek számít egy TV sorozatokon, focin, stb. szocializálódott átlagemberhez képest.
8/16 anonim válasza:
Mindenféle hétköznapi dolgokat, amit átlagembernek nincs ideje. Például feldob egy tárgyat a magasba és kérdéseket tesz fel.
Miért dobtam fel?
Miért esett le?
Mi lenne, ha... és akkor megszületik a fejében a csattogó-lepke.
9/16 anonim válasza:
Ilyen értelemben #8 apukája is "fizikus" lehetett:
Miért csináltam gyereket?
Miért lett idióta?
Mi lenne ha - időben falhoz csaptam volna?
(Akinek nem inge - ne vegye magára.)
10/16 anonim válasza:
Szerintem a legtöbb fizikus minden reggel eljár egy középiskolába dolgozni. Mert hogy fizikatanár. Ezt csinálja leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!