Mit gondoltok az új tanulmányról, miszerint a koronavírus reverz-transzkpritáz enzim által beintegrálódhat a humán genomba?
Megjelent a legújabb tanulmány ezzel kapcsolatban. Főleg ez okozhatta azt bizonyos személyeknél, hogy már tünetmentesen a fertőzés után hónapokkal továbbra is pozitív volt a PCR tesztjük. Ha ez igaz a koronavírusra, akkor igaz az oltásra is igaz. Szándékosan letesztelték, és valóban jelen volt a reverz transzkriptáz enzim (mint a HIV vírusnál, ami csakugyan RNS-vírus). Ezt megpróbálják mindenfélével kimagyarázni, hogy keveredés történhetett.
Ha valóban van ennek valóságalapja, akkor mind a koronavírus, mind az mRNS beintegrálódhat a humán genomba, azonban ennek a következményei még nem ismertek, így valószínűséget sem lehet megállapítani.
Itt a hivatalos publikáció: [link]
"az is épp elég baj, ha a koronavírus épül be. "
Az miért biztos hogy baj? Jelenleg is van az emberi genomban egy szakajtónyi vírusmaradvány beépülve, aztán mégis itt vagyunk.
Kedves Kérdező!
Gondolom, ennél a kérdésnél is te linkelted be ezt a cikket:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__1..
Beírom ide is, amit oda válaszoltam, szerintem elég jól lefedi az itt írtakat is:
"Itt azért van némi nemű félreértés. Ami igaz, hogy tényleg kimutatták, hogy a koronavírus genom egyes részei beépülhetnek a gazda genomba, és ezek úgy tűnik ki is fejeződhetnek. Ezt elvileg a PCR teszt is kimutathatja, illetve lehetséges (de ezt a kutatásban nem bizonyították, csak felvetésként szerepel), hogy ez okozza a long-COVID tüneteket.
Ami félreértés:
1. A koronavírusban nincs reverz transzkriptáz enzim. A reverz transzkripciót LINE1 nevű rertotranszpozonok (a sejtjeinkben megtalálható, saját maguk másolgatására képes genetikai elemek). A koronavírus nem retrovírus.
2. Nem az egész koronavírus genom épül be, csak egyes darabjai (főleg a 3' végről). Működőképes vírus ezekről nem tud képződni.
3. "az mRNS spike protein." Gondolom ez az mRNS oltásokra való célzás akar lenni. Nos, a cikkben nem állítanak olyat, hogy az is beépülhetne a genomunkban, ezt egyébként nem is vizsgálták. Egyébként az oltásokban levő mRNS elég távol áll a koronavírus RNS-től (nagyjából annyi a hasonlóság, hogy mindkettő tartalmazza a spike protein génjét), úgyhogy a cikk alapján arra következtetni, hogy az oltás mRNS is beépülhet, minimum merész...
Még egy dolgot ajánlok mindenki figyelmébe: a cikk végén is írják, hogy ez a jelenség valószínűleg nem csak a koronavírus esetén következhet be, hanem más (nem retrovírus) RNS vírusok esetében, mint például az influenza, csak azokat nem vizsgálgatták ennyit. Szóval még nem kell pánikolni..."
Emellett az első válaszodban küldött linkben (és az idézetben is) szerepel is, hogy még ez előzetes eredmény, más kutatócsoportoknak meg kell (meg kéne) erősíteni. Például ebben a cikkben arra jutottak, hogy valószínűleg csak a kísérlet műterméke volt az eredmény, nem tényleges beépülést mutattak ki, és valószínűtlen, hogy tényleg beépülne a koronavírus genom a gazda DNS-be:
Még pár mondatra reagálnék kicsit kronkrétabban:
"Ha ez igaz a koronavírusra, akkor igaz az oltásra is igaz."
Ez az állítás így teljesen téves logikán alapul. Egyrészt az oltásokból csomó féle van, a legtöbbre biztos nem igaz (pl. vírus vektor alapú vagy fehérje alegység alapú). Az attenuált vírusos oltásokra igaz lehet, csak olyat Magyarországon nem engedélyeztek (máshol nem tudom, van-e már ilyen engedélyezett COVID oltás).
De gondolom az mRNS alapú oltásokra gondoltál. Nos, ahogy korábban is írtam, egy ilyen oltás RNS-e elég távol áll a vírus genomtól. Maximum azt mondanám, hogy nem teljesen kizárható, hogy ez megtörténjen, de erre semmi bizonyíték nincs.
"Szándékosan letesztelték, és valóban jelen volt a reverz transzkriptáz enzim (mint a HIV vírusnál, ami csakugyan RNS-vírus). "
Ezt már írtam, hogy teljes félreértés, a koronavírus nem retrovírus, nincs reverz transzkriptáza, a cikkben sem állítottak ilyet.
"Ezt megpróbálják mindenfélével kimagyarázni, hogy keveredés történhetett."
????????
Egyébként már volt korábban ugyanerről a cikkről kérdés:
https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..
Köszi a választ! Én azt gondolom, hogy "absence of evidence isn't evidence of absence".
A mRNS oltások korszakalkotók, de egyben még embereken soha ki nem próbált technológiával készültek el. Én már csak azért sem hiszek ebben a "kicsi a valószínűsége" dologban, mert az elmúlt másfél év alatt módszeresen pont az ellenkezője bizonyosodott be. Másfél éve még konteós volt az, aki szerint laborban készülhetett el a vírus, ma meg már hivatalosan Biden is erről beszél, illetve a tudósok is ezt feltételezik. Továbbá az is konteós volt, aki szerint az oltottak veszélyeztetik az oltatlanokat, hiszen ennek "nagyon kicsi a valószínűsége", ma viszont már tudományos tény, hogy az oltottak is ugyanúgy fertőzhetnek (lehet nem olyan extrém mértékben, mint a fertőzött oltatlanok, de nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy korábban még tagadták). Most pedig konkrét tanulmány készült arról, hogy a koronavírus RNS-e átíródhat DNS-é és beépülhet a genomba. Erre pedig természetesen erre ugyanaz a válasz, ami az előző forgatókönyv mintája szerint is volt "kicsi a valószínűsége". Csakhogy ha a koronavírus RNS-e átíródhat esetlegesen és beépülhet a humán örökítőanyagba, akkor az emberben természetesen felmerül, hogy a kínai vakcina, ami gyengített vírusokat használ, az követheti-e ugyanazt a mechanizmust.
Ezzel csak annyi baj van, hogy:
- az mRNS technika csak számotokra új, akik semmilyen mértékben nem követitek nyomon a tudományt
- soha nem mondta senki hozzáértő, hogy az oltottak nem fertőznek. Alap dolog, hogy nem fertőznek ANNYIRA, mint egy oltatlab
- az, hogy miért nem tud az mRNS beépülni a genomba csak úgy érthetnéd meg, ha utána néznél az alap molekuláris biológiának, hogy működik a replikáció, transzkripció, transzláció
Pszichiáter rezidens vagyok, úgyhogy nem kell utána néznem a fogalmaknak. Nekem úgy tűnik, hogy te is, és sokan mások megpróbáljátok racionalizálni a dolgokat és abszolútumokban nyilatkozni arról, ami alapvetően még bizonytalan. A bizonytalanság ellen pedig pont ezzel a racionalizálással védekeztek, ami valahol természetes. Jobb, mint a tagadás vagy az elfojtás. Mindenesetre attól még senki sem konteós (nyugi, ismerem a paranoid személyiségzavar pszichopatológiáját és karakterisztikáját) hogy megkérdőjelez bizonyos dolgokat és mechanizmusokat.
Pl. én is be vagyok oltva, mert az tűnt a legokosabb megoldásnak, de attól még nem zárkózom el a kérdésektől és a lehetőségektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!