Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit gondoltok az új tanulmányr...

Mit gondoltok az új tanulmányról, miszerint a koronavírus reverz-transzkpritáz enzim által beintegrálódhat a humán genomba?

Figyelt kérdés

Megjelent a legújabb tanulmány ezzel kapcsolatban. Főleg ez okozhatta azt bizonyos személyeknél, hogy már tünetmentesen a fertőzés után hónapokkal továbbra is pozitív volt a PCR tesztjük. Ha ez igaz a koronavírusra, akkor igaz az oltásra is igaz. Szándékosan letesztelték, és valóban jelen volt a reverz transzkriptáz enzim (mint a HIV vírusnál, ami csakugyan RNS-vírus). Ezt megpróbálják mindenfélével kimagyarázni, hogy keveredés történhetett.

Ha valóban van ennek valóságalapja, akkor mind a koronavírus, mind az mRNS beintegrálódhat a humán genomba, azonban ennek a következményei még nem ismertek, így valószínűséget sem lehet megállapítani.

Itt a hivatalos publikáció: [link]

2021. szept. 25. 22:35
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
45%
Nem, nem olvastam el a cikket, amit belinkeltél, révén, hogy biológusként anélkül is értek a témához. Nem mellesleg attól, hogy valamiről készült kutatás és egy cikk, még nem lesz valós dolog.
2021. szept. 25. 23:56
 12/36 A kérdező kommentje:
Nagyon rá vagy fixálódva az oltásra, az is épp elég baj, ha a koronavírus épül be. Nem vagyok oltásellenes, ne aggódj. Épp a harmadikat készülöm felvenni.
2021. szept. 26. 00:01
 13/36 anonim ***** válasza:
50%
Egy szót nem szóltam az oltásról a kommentemben, de mindegy.
2021. szept. 26. 00:09
 14/36 A kérdező kommentje:
Akkor úgy kérdezem, hogy mi a véleményed a tanulmányban írtakról? Van egy transzparens kutatás arról, hogy a koronavírus képes beépülni a humán genomba.
2021. szept. 26. 00:20
 15/36 anonim ***** válasza:
81%

"az is épp elég baj, ha a koronavírus épül be. "

Az miért biztos hogy baj? Jelenleg is van az emberi genomban egy szakajtónyi vírusmaradvány beépülve, aztán mégis itt vagyunk.

2021. szept. 26. 02:17
 16/36 sadam87 ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Gondolom, ennél a kérdésnél is te linkelted be ezt a cikket:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__1..

Beírom ide is, amit oda válaszoltam, szerintem elég jól lefedi az itt írtakat is:

"Itt azért van némi nemű félreértés. Ami igaz, hogy tényleg kimutatták, hogy a koronavírus genom egyes részei beépülhetnek a gazda genomba, és ezek úgy tűnik ki is fejeződhetnek. Ezt elvileg a PCR teszt is kimutathatja, illetve lehetséges (de ezt a kutatásban nem bizonyították, csak felvetésként szerepel), hogy ez okozza a long-COVID tüneteket.

Ami félreértés:

1. A koronavírusban nincs reverz transzkriptáz enzim. A reverz transzkripciót LINE1 nevű rertotranszpozonok (a sejtjeinkben megtalálható, saját maguk másolgatására képes genetikai elemek). A koronavírus nem retrovírus.

2. Nem az egész koronavírus genom épül be, csak egyes darabjai (főleg a 3' végről). Működőképes vírus ezekről nem tud képződni.

3. "az mRNS spike protein." Gondolom ez az mRNS oltásokra való célzás akar lenni. Nos, a cikkben nem állítanak olyat, hogy az is beépülhetne a genomunkban, ezt egyébként nem is vizsgálták. Egyébként az oltásokban levő mRNS elég távol áll a koronavírus RNS-től (nagyjából annyi a hasonlóság, hogy mindkettő tartalmazza a spike protein génjét), úgyhogy a cikk alapján arra következtetni, hogy az oltás mRNS is beépülhet, minimum merész...

Még egy dolgot ajánlok mindenki figyelmébe: a cikk végén is írják, hogy ez a jelenség valószínűleg nem csak a koronavírus esetén következhet be, hanem más (nem retrovírus) RNS vírusok esetében, mint például az influenza, csak azokat nem vizsgálgatták ennyit. Szóval még nem kell pánikolni..."

2021. szept. 26. 11:26
 17/36 sadam87 ***** válasza:
78%

Emellett az első válaszodban küldött linkben (és az idézetben is) szerepel is, hogy még ez előzetes eredmény, más kutatócsoportoknak meg kell (meg kéne) erősíteni. Például ebben a cikkben arra jutottak, hogy valószínűleg csak a kísérlet műterméke volt az eredmény, nem tényleges beépülést mutattak ki, és valószínűtlen, hogy tényleg beépülne a koronavírus genom a gazda DNS-be:

[link]

Még pár mondatra reagálnék kicsit kronkrétabban:

"Ha ez igaz a koronavírusra, akkor igaz az oltásra is igaz."

Ez az állítás így teljesen téves logikán alapul. Egyrészt az oltásokból csomó féle van, a legtöbbre biztos nem igaz (pl. vírus vektor alapú vagy fehérje alegység alapú). Az attenuált vírusos oltásokra igaz lehet, csak olyat Magyarországon nem engedélyeztek (máshol nem tudom, van-e már ilyen engedélyezett COVID oltás).

De gondolom az mRNS alapú oltásokra gondoltál. Nos, ahogy korábban is írtam, egy ilyen oltás RNS-e elég távol áll a vírus genomtól. Maximum azt mondanám, hogy nem teljesen kizárható, hogy ez megtörténjen, de erre semmi bizonyíték nincs.

"Szándékosan letesztelték, és valóban jelen volt a reverz transzkriptáz enzim (mint a HIV vírusnál, ami csakugyan RNS-vírus). "

Ezt már írtam, hogy teljes félreértés, a koronavírus nem retrovírus, nincs reverz transzkriptáza, a cikkben sem állítottak ilyet.

"Ezt megpróbálják mindenfélével kimagyarázni, hogy keveredés történhetett."

????????

Egyébként már volt korábban ugyanerről a cikkről kérdés:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

2021. szept. 26. 11:39
 18/36 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Én azt gondolom, hogy "absence of evidence isn't evidence of absence".

A mRNS oltások korszakalkotók, de egyben még embereken soha ki nem próbált technológiával készültek el. Én már csak azért sem hiszek ebben a "kicsi a valószínűsége" dologban, mert az elmúlt másfél év alatt módszeresen pont az ellenkezője bizonyosodott be. Másfél éve még konteós volt az, aki szerint laborban készülhetett el a vírus, ma meg már hivatalosan Biden is erről beszél, illetve a tudósok is ezt feltételezik. Továbbá az is konteós volt, aki szerint az oltottak veszélyeztetik az oltatlanokat, hiszen ennek "nagyon kicsi a valószínűsége", ma viszont már tudományos tény, hogy az oltottak is ugyanúgy fertőzhetnek (lehet nem olyan extrém mértékben, mint a fertőzött oltatlanok, de nem is ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy korábban még tagadták). Most pedig konkrét tanulmány készült arról, hogy a koronavírus RNS-e átíródhat DNS-é és beépülhet a genomba. Erre pedig természetesen erre ugyanaz a válasz, ami az előző forgatókönyv mintája szerint is volt "kicsi a valószínűsége". Csakhogy ha a koronavírus RNS-e átíródhat esetlegesen és beépülhet a humán örökítőanyagba, akkor az emberben természetesen felmerül, hogy a kínai vakcina, ami gyengített vírusokat használ, az követheti-e ugyanazt a mechanizmust.

2021. szept. 26. 22:20
 19/36 anonim ***** válasza:
51%

Ezzel csak annyi baj van, hogy:

- az mRNS technika csak számotokra új, akik semmilyen mértékben nem követitek nyomon a tudományt

- soha nem mondta senki hozzáértő, hogy az oltottak nem fertőznek. Alap dolog, hogy nem fertőznek ANNYIRA, mint egy oltatlab

- az, hogy miért nem tud az mRNS beépülni a genomba csak úgy érthetnéd meg, ha utána néznél az alap molekuláris biológiának, hogy működik a replikáció, transzkripció, transzláció

2021. szept. 26. 22:25
 20/36 A kérdező kommentje:

Pszichiáter rezidens vagyok, úgyhogy nem kell utána néznem a fogalmaknak. Nekem úgy tűnik, hogy te is, és sokan mások megpróbáljátok racionalizálni a dolgokat és abszolútumokban nyilatkozni arról, ami alapvetően még bizonytalan. A bizonytalanság ellen pedig pont ezzel a racionalizálással védekeztek, ami valahol természetes. Jobb, mint a tagadás vagy az elfojtás. Mindenesetre attól még senki sem konteós (nyugi, ismerem a paranoid személyiségzavar pszichopatológiáját és karakterisztikáját) hogy megkérdőjelez bizonyos dolgokat és mechanizmusokat.

Pl. én is be vagyok oltva, mert az tűnt a legokosabb megoldásnak, de attól még nem zárkózom el a kérdésektől és a lehetőségektől.

2021. szept. 26. 22:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!