Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogy lehet az, hogy az összes...

Hogy lehet az, hogy az összes bolygó pontosan a megfelelő sebességgel kering a Nap körül?

Figyelt kérdés
Nem vagyok fizikus, de azt még én is tudom, hogy ha kicsit lassabban keringenének, akkor belezuhannának a Napba, ha meg kicsit gyorsabban, akkor kirepülnének a csillagközi űrbe. De pont ideális sebességgel keringenek. Sőt a Hold is a Föld körül, sőt az összes bolygó összes holdja. Semmi nem zuhan semminek neki, és nem is repül ki sehova. Ez hogy lehetséges? Ateista vagyok, nem hiszem, hogy ezt valaki direkt így tervezte, de akkor is érthetetlen a számomra.

#bolygó #keringési sebesség
2021. szept. 17. 23:12
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Hogy lehet, hogy pont te születtél meg, mikor ennek olyan kicsi a valószínűsége? De mivel te már érted, ezt inkább csak úgy ideírtam, mert ez jutott erről a kérdésről az eszembe...
2021. szept. 23. 19:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!